Melle 14-18. Over oorlog bezetting en vrede, overzichtstentoonstelling

Dit jaar herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog, exact 100 jaar geleden.

De gemeente organiseerde de voorbije jaren verschillende activiteiten, zoals de deelname aan het project ComingWorldRememberMe, de toneelvoorstelling ‘Oorlog op blote voeten’, de herdenking van de gesneuvelde marinefuseliers, de herdenking van de burgerslachtoffers aan de Collegebaan en de herinrichting van de site van de bunker langs de Rechte Ree. Als laatste activiteit vindt er van 29 oktober tot 22 november een overzichtstentoonstelling plaats in de bibliotheek. Je komt er van alles te weten over de gebeurtenissen in onze gemeente in september en oktober 1914 en over de zware bezettingsjaren. Ook de herdenking van de oorlog komt aan bod. Verschillende Mellenaars leenden stukken uit hun verzameling uit. Zelf doken we in de gemeentelijke archieven over de oorlog.

Zaterdag werd de tentoonstelling geopend met een lezing van Jurgen Sinnesael, Westhoekgids en vrijwilliger bij het Memorial Museum Passchendaele 1917.

Vanaf 29 oktober tot 22 november is de tentoonstelling dagelijks toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Alle praktische info vind je hier  terug.

 

 

X