OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Film : Halloween 2018 : Wanneer de jager de prooi wordt!

Ben je een liefhebber van horror of Halloween? Dan heeft filmliefhebber Dimi Sterckx een tip.

Halloween 2018: Wanneer de jager de prooi wordt! “

Samhain,   de avond waarop overledenen en geesten uit het hiernamaals terugkeren.

Onze voorouders hebben dit steeds gevierd en na zovele jaren kent het feest nu opnieuw een opmars in onze kontreien door verkleedpartijen in horrorthema’s.   Ik heb alvast gekozen om op deze avond te griezelen in de bioscoop, bij het vervolg op een aloude klassieker van John Carpenter uit 1978, “Halloween”. De authentieke acteurs Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) en Nick Castle (Michael Myers) zijn opnieuw van de partij in deze horrorprent.

Dit is alvast een troef voor de fans!

In deze episode komen twee onderzoeksjournalisten in het bezit van het lugubere masker van de psychopaat Michael Myers, ook wel berucht als “The Boogeyman”.   Bij een bezoek aan Michael in de psychiatrische instelling, willen ze het mysterie rond deze illustere figuur na 40 jaar stilzwijgen doorbreken. Niet alleen vermoordde hij zijn zus op zesjarige leeftijd, er volgde ook nog een ware slachting in Haddonfield (Illinois), zijn geboortedorp, wanneer hij negen jaar later in de vooravond van Halloween wist te ontsnappen na zijn eerste internering.     In die periode werd de babysitter Laurie Strode zijn meest gewillige slachtoffer, dat hij toen niet wist te stekken.

Zal ‘The Boogeyman’ eindelijk spreken en zal het hem misschien dit keer wel lukken om Laurie op zijn dodenlijst te schrijven?

Ik weet alvast wat de afloop van deze film is, maar heb vooral genoten van de dieperliggende emoties en raadsels die John Carpenter wist naar voren te brengen.

De film is doorvlochten van gedachten en ervaringen na agressie en handelt vooral over de weerstand om als slachtoffer ‘je demonen’, in de vorm van opgelopen trauma’s (The Boogeyman), uiteindelijk te overwinnen.  

De verhaalopbouw bevat de nodige suspense, waar vooral de dreigende soundeffecten en het bekende thema uit de soundtrack toe bijdragen.

Voor liefhebbers van ‘Slashers’ die in deze donkere periode willen genieten van hun geliefde genre of voor de nieuwsgierigen die graag huiveren in de bioscoop, kan ik deze film alvast aanbevelen.

Oh Ja, toch nog een tip … Kijk toch maar best eens in je achteruitkijkspiegel bij het naar huis rijden?

Dimi Sterckx

X