Forceville orgel Abdijkerk Ninove
Forceville orgel Abdijkerk Ninove

Forceville-orgel dringend aan restauratie toe

Forceville orgel Abdijkerk Ninove
Forceville orgel Abdijkerk Ninove

Het orgel van de Abdijkerk te Ninove behoort tot één van de bekendste orgels van ons land. Het werd gebouwd door Jean-Baptiste Forceville in 1728-1729. Doorheen de eeuwen heen bleef het intact, goed onderhouden, gestemd en bespeeld maar momenteel is het orgel aan een grondige restauratiebeurt toe.

Het orgel liep de laatste jaren nogal wat stofvervuiling op, bovendien blijken de conducten door te zure orgelwind zwaar aangetast door tinpest.  Tinpest  is een verandering in de kristalstructuur van tin. Daarom dringt de tijd voor de restauratie.

S.O.S. Orgel
S.O.S. Orgel

U kunt steunen via Pastorale Projecten Ninove VZW – Biezenstraat 17, 9400 Ninove,  bankrekeningnummer BE92 7310 4350 9323  met de  mededeling: ‘S.O.S. ORGEL’.

Help elke pijp terug te laten klinken zoals weleer!

X