Technische Dienst Herzele rijdt op CNG

Met de ondertekening van het  klimaatplan Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen  engageerde Herzele zich om de CO2-uitstoot op het grondgebied tegen 2030 drastisch te verminderen. Duurzame mobiliteit is daarbij één van de speerpunten. Daarom koos het gemeentebestuur bij de aankoop van een  nieuwe bestelwagen voor de Technische Dienst  voor een  bestelwagen op CNG (aardgas).

“Aardgas is minder vervuilend dan benzine of diesel en het aantal tankstations met een CNG-pomp is de voorbije jaren enorm gestegen”, klinkt het bij het schepencollege.  “Deze bestelwagen op CNG is echter niet onze eerste duurzame wagen in het wagenpark. Sinds 2014 doorkruist een medewerker van onze Technische Dienst de gemeente met een elektrische zwerfvuilwagen.”

Herzele blijft investeren in een duurzaam wagenpark.  Binnenkort  wordt er een  elektrische wagen aangekocht.  “Deze wagen zal ingezet worden voor dienstverplaatsingen van het eigen personeel, maar kan ook gebruikt worden door burgers wanneer de gemeente gesloten is en de wagen anders toch stil staat. Zo stimuleren we gedeeld vervoer in onze gemeente. Dat is ook één van de actiepunten uit het klimaatplan.”

X