“Ondanks de werken blijft het kruispunt aan de Vier Wegen onveilig.”

 

De werken om het kruispunt aan de Vier Wegen (Astridlaan-Aalstesteenweg) veiliger te maken, vorderen gestaag. Volgens Armand Matthijs – woordvoerder van Rebus – voldoen de werken niet aan de veiligheidsvoorwaarden voor alle gebruikers. ‘Er zijn twee beschermende eilanden gepland om voetgangers en fietsers veiliger te laten oversteken. Daar is weinig van te merken. Deze werken voldoen geenszins aan de voorwaarden van veilige verplaatsingsmogelijkheden voor alle burgers.’

Rebus is vragende partij om een tunnel of een brug te voorzien voor trage weggebruikers. ‘De stad blijft immers verantwoordelijk voor de voetgangersvoorzieningen langs de gewestwegen. Van een transparant bestuur verwachten we uiteraard we dat ze hun adviezen en plannen voor een mobiliteit voor iedereen openbaar maken.’

Armand Matthijs vraagt om een integraal fiets- en wandelplan over Geraardsbergen uit te rollen, waarbij het wandel- en fietsplezier en vooral de veiligheid centraal staan.

Julien Borremans