VGO moeizaam voorbij strijdvaardig SK Erembodegem

Een wilskrachtig SK Erembodegem (laatste in de stand) heeft het Voorwaarts Gijzel Oosterzele bijzonder lastig gemaakt. De bezoekers in zak en as na de late treffer van Jasper De Graeuwe (78’). Een koude douche, SK Erembodegem vorig jaar kampioen in derde provinciale, zonder één verlieswedstrijd, had lange tijd uitzicht op een punt. Opluchting bij VGO, na de zes op zes. Een flits van Jasper De Graeuwe volstond voor de vijfde seizoenzege. (Reporter 17, DDL)

Jasper De Graeuwe (ex-KVV) heeft met zijn knap doelpunt VGO naar drie belangrijke punten geloodst.

SK Erembodegem cre ëerde de eerste kansen via Kenn Van Lijsebeth. Kansjes voor Simon De Vroe en Karim Mouissat, scoren zat er niet in in de eerste helft. Maar scoren blijft moeilijk voor SK Erembodgem (7 treffers) en Voorwaarts Gijzel Oosterzele (12 doelpunten na 12 wedstrijden). De eerste goede kans in de tweede helft is voor SK Erembodegem, VGO komt goed weg, SK treft de paal. De wedstrijd kabbelt voort, beide teams blijven offensief onmondig. VGO moet optornen tegen een versterkte SK verdediging, maar is niet in staat de wedstrijd open te breken. Te veel ‘dode’ momenten in beide wedstrijdhelften. We bleven maar kijken, maar de vlam ontbrak. VGO bleek niet bij machte om SK Erembodegem bij de keel te grijpen. VGO kreeg de motor maar niet aangezwengeld. Bij de schaarse kansen blijven de doelmannen Jan Taerwe (VGO) en Bert Van Der Veken (SK) alert. De wedstrijd, uitstekend geleid door de 17 — jarige Cis Bellon (gaat mooie toekomst tegemoet) en assistenten Ronny Schelstraete en Geert Eggermont, bleef weliswaar spannend. Een 0 — 0 gelijkspel leek het verdict te worden. Het venijn zat in de staart. Met de late treffer van Jasper De Graeuwe werd het verdienstelijke SK Erembodegem uitgeteld. SK claimde in het slot van de wedstrijd nog een strafschop, maar de piepjonge ref beoordeelde de fase correct. SK Erembodegem zette een vrij aardige prestatie neer. Maar wie niet scoort, niet wint. De harde voetbalwet. De ontgoocheling van SK Erembodegem viel te begrijpen. Voor hetzelfde geld had SK een punt of meer kunnen oogsten. Opdracht volbracht voor Voorwaarts Gijzenzele, door de zege sluipt VGO met 17 punten naar de linkerkolom. Geruststellend.                         Reporter 17