Brakelgin doet het goed

 

In september werd de Brakelgin voorgesteld aan de Brakelse horeca uitbaters. Deze streekgin is nu een tweetal maanden op de markt en de resultaten zijn goed te noemen. Dat zeggen Geert Tavernier en Hans Cools van De B&B De Brakelhoen waar het product werd gelanceerd na een eerste evaluatie.
De Brakelgin is een gin met enkele basis-ingredi ënten uit de Brakelse streek : graan, maïs en cichorei geven karakter en body aan de gin. Rozenbottel, bergthee en bergamot geven zachte, fruitige toetsen, terwijl de gagel de afdronk verzorgt.
Het best is deze gin als men hem combineert met een Tonic voor een klassieke top gin-tonic of met een Hibiscus-tonic voor een zoetere variant. Ook blauwe fever-tree wordt vaak gebruikt. Afwerken met ijs en jeneverbessen doet men ook vaak.
En nu maar genieten!

Foto’s het lanceermoment in september.