Notentocht werd mooi succes

Heel geslaagd. Zo kan men de 6 de editie van de Notentocht, schitterend georganiseerd door de Vrije Basisschool De Wegwijzer, omschrijven. Van een mooi succes gesproken. ‘Jammer van het regenweer, maar het heeft onze enthousiaste ouders en leerlingen niet tegengehouden om de sfeerwandeling te maken’, evalueert directrice Karlien Meersman. VBS De Wegwijzer Balegem mag terecht fier zijn. Een dikke pluim voor de organisatie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

 

Een heel goede keuze, de zesde editie stond in het teken van strips. Mooi om zien, de toneeltjes die leerlingen, ouders en leerkrachten brachten rond een bepaalde stripfiguur.Hartverwarmend, de vloeiende samenwerking van leerlingen, ouders en leerkrachten. De wonderlijke sfeer die tijdens de sfeerwandeling gecre ëerd werd was gewoon fantastisch. De 5 km lange wandeltocht slingerde door Balegemse velden, langs donkere, onbekende plekjes. Onderweg was het genieten van veel lekkers en warme dranken.

   

De wandelaars werden onthaald door Urbanus en Obilix. Dan ging de wandeltocht van Suske en Wiske naar Grote Smurf. De Daltons maakten de tocht ook onveilig. Lucky Luke had een behendigheidsparcours uitgestippeld voor de kinderen. Bij Nero en Madame Pijp, smullen van lekkere wafels en warme chocomelk. Jommeke en professor Gobelijn hadden grote raadsels op te lossen. Carmen was in de kantine van FC De Kampioenen in alle staten want haar Neroke was reusachtig groot geworden. Bij Kuifje was er iets vreemd aan de hand, al zijn mooie souvenirs van zijn verre reizen waren door elkaar gehaald, maar daar bleek professor Zonnebloem voor iets tussen te zitten. Het werd duidelijk na een onderzoek van Jansen en Jansen.

   

Na de wandeltocht werd het in het Parochiaal Centrum volop genieten van soep. Je kon ook hotdogs, frietjes, smurfenijs,…smullen.

 

Een avondje dat iedereen zich nog lang zal heugen. VBS De Wegwijzer heeft zich afgesloofd om van de ‘Notentocht’ iets heel bijzonders te maken. Zo’n event organiseren is de dag van vandaag niet evident. Het was een heerlijk avondje vol verrassingen. ‘Ik wil tenslotte alle leerkrachten, leerlingen, ouders, medewerkers,…bedanken voor hun inzet en hun groot hart voor de school’, besluit een heel tevreden directrice Karlien Meersman. Vrije Basisschool De Wegwijzer Balegem: m éér dan school.         Reporter 17