“Lady Red” van Campus Centrum verkozen tot Mocktail van het jaar!

De mocktail van de leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege Campus centrum werd verkozen tot Mocktail van het Jaar.

Het ging om een wedstrijd in het kader van het  gezondheidsbeleid van het stads- en OCMW bestuur van Zottegem met als doel  matig omgaan met alcohol. Het gaat om schooloverstijgend project, ook het Koninklijk Atheneum Zottegem en BUSO Sint-Franciscus namen er aan deel.

De leerlingen werden begeleid door  Kevin Henau, d é man van “Apero Zero”. De eerste week volgden ze de workshop waarin drie mocktails besproken, gemaakt en geproefd werden. Een week later konden de leerlingen van zelf experimenten.    Uit de verschillende creaties kozen ze hun top 2. Voor het kritische oog van de jury hebben ze Jellov en Lady Red samen gesteld en gepresenteerd.  Nadien konden ook de andere scholen hun mocktails laten proeven. Na veel wikken en wegen kwam de winnaar uit de bus.

De “Lady Red” kan je binnenkort proeven op evenementen georganiseerd door het OCMW.  Ook alle recepten worden door gegeven aan de Jeugddienst die alles opneemt in haar alcoholvrije recepten waardoor de jongeren ook in hun vrije tijd ( fuif) een alcoholvrij alternatief hebben.