Zottegem goed vertegenwoordigd tijdens Klimaatmars in Brussel

In het station van Zottegem verzamelden vanochtend 150 actievoerders met bestemming de Klimaatmars in Brussel. Ook Jo, Barbara, Frank, Lut en Frans zijn het getalm van onze leiders beu. Ze eisen actie. Het zijn gewone burgers uit de Vlaamse Ardennen.

Barbara : Het is hoog tijd dat er iets verandert. Dit is de zoveelste klimaattop. Onze leiders denken dat ze moeten overleggen maar wij willen actie, ze moeten nu op de tafel slaan.

De Beiaard : wat heeft klimaat met De Vlaamse Ardennen te maken?

Jo : Ook het lokale beleid denkt op korte termijn, niet op lange. Wij komen uit Oosterzele. Het nieuwe cultuurcentrum daar is bijvoorbeeld maar beperkt geïsoleerd. Maar stilaan beseft men dat energieconsumptie moet ingeperkt worden. Eindelijk begint men onder andere zuinige ledverlichting te gebruiken.

Lut :  Dit probleem gaat ook samen met het sociale beleid. Dank aan de gele vestjes. Alles moet samen bekeken worden, want ook ook dat dat leeft.

De Beiaard : Een opvallend gegeven is dat het perron vol staat met veertigplussers. Waar zijn de jongeren, want het is hun toekomst die wordt verkloot?

Barbara : jamaar, onze kinderen zijn al sinds vanochtend op weg. Die staan ons nu in Brussel op te wachten. Wij hebben eerst ons middagdutje gedaan.

Sjarel Klak.