Brakelse kerstboom staat op de markt – kerstmarkt buiten de dorpskern

Deze namiddag hebben werknemers van de gemeente en een kraanbedrijf de kerstboom op de markt geplaatst.

De kerstboom werd geschonken door een familie uit Everbeek (Kroonstraat)

Binnenkort zullen er lichtjes branden zodat de kerstsfeer compleet is.

Geen kerstmarkt op de markt maar op parking Tirse

Met veel woorden werd in het verleden gezegd door de beleidsmakers dat Brakel moet bruisen en dat de kerk centraal op de ‘Markt’ staat. Niks is minder waar en we horen daar heel wat klachten over. Marianne van caf é Ceres: Men investeert honderdduizenden euro’s om een dorpskern leefbaar te maken en men organiseert de kerstmarkt op een donkere parking waar de bezoekers dienen te parkeren. Zo’n beslissing dat ziet men   alleen in   Brakel. Wat staat die kerstboom in godsnaam te doen al er in het centrum rond de kerk niks te beleven valt.   Als de kerstmarkt eigenlijk in het centrum zou plaats vinden dan konden winkeliers en horeca ook hun graantje meepikken.”