Deze week extra controle parkeerplaatsen voor personen met een handicap

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Gouverneur van Oost-Vlaanderen, de verkeersweek inzake parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Ook dit jaar neemt de Politiezone Zottegem — Herzele -Sint Lievens Houtem actief deel aan die specifieke actieweek om kordaat op te treden tegenover dit asociaal parkeergedrag.

“Het controleren van dergelijke specifieke parkeerplaatsen maakt deel uit van het handhavingsplan verkeer en gebeurt bijgevolg doorheen het hele jaar”, aldus Pascal De Loor, communicatiemedewerker van politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. “Deze week echter, van maandag 03 december 2018 tot en met vrijdag 07 december 2018, wordt een extra inspanning geleverd en zullen er dagelijks controles georganiseerd worden.  Er zal gecontroleerd worden of de parkeerkaart duidelijk zichtbaar aanwezig is maar bijkomend zal er extra aandacht geschonken worden aan de echtheid en de vervaldatum van die parkeerkaarten.  Het parkeren op een parkeerplaats voor personen met een handicap zonder de vereiste parkeerkaart is een verkeersovertreding van de tweede graad en kost de overtreder 116€.”