Sint-Maria-Oudenhove: Eerste overdekte kerstmarkt van Triamant brengt de buurt samen

Zaterdagavond organiseerden de inwoners, allerhande verenigingen, lokale artiesten en medewerkers van Triamant een eerste overdekte kerstmarkt, waar artisanale producten werden verkocht. Je kon er natuurlijk ook een hapje eten en een drankje nuttigen.

De site kreeg onlangs nog een erkenning van Gault & Millault voor de klantvriendelijkheid van haar brasserie.

De ruime opkomst zorgde voor een gezellige drukte in een mooi kader. Tot in de gaanderij, ondertussen beter gekend als ‘de serre van Aunove‘, stonden er kraampjes en daar was ook speelmogelijkheid voor kinderen. In de brasserie was het zoals altijd gezellig druk en de medewerkers hadden zich voor de gelegenheid toepasselijk getooid.

Ondertussen geraken de wooneenheden van deze unieke leefomgeving ingevuld.

Het verenigingsleven bloeit er. Met de opbrengst van de markt gaan de bewoners, al dan niet hulpbehoevend, een uitstap organiseren. Zoals één van de oudste inwoners het weet te stellen: “Ik woon hier nu al een hele tijd en heb me nog geen moment verveeld. Alle dagen is hier iets te beleven. Het begint nu al redelijk druk te worden dus het is voor mij goed geweest. Ik ga naar huis. En morgenvroeg, dan ga ik naar de zondagsmarkt op het pleintje*. Amuseer jullie nog.”

Ze is nog kwiek en stapt zonder hulp via ‘de serre‘ naar haar appartement. Morgen is er alweer een gevulde dag.

Sjarel Klak

(* De kleinste zondagsmarkt van Vlaanderen: Op het Sint Hubertusplein staat op zondag een groentekraam en een verkoper van braadkippen & ribbetjes. De lokale bakker en de kruidenier aan het pleintje zorgen mee voor een volledig aanbod.)