Lut Slembrouck en Leen De Bock bewijzen hun taalvaardigheid

Op vrijdag 7 december was Bib Scheldewindeke één van de bibliotheken die meedeed aan de nieuwe formule ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Er werd op die dag in alle deelnemende bibliotheken het zelfde taalspel gespeeld met exact dezelfde tekst. En of ze fier waren, Lut Slembrouck won de gouden- en Leen De Bock de zilveren pen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Topauteur Annelies Verbeke was in bib Scheldewindeke de voorlezer. Het ging in ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ niet alleen om het correct spellen, er werden ook een aantal spelelementen ingebouwd, waar creativiteit en snelheid een belangrijke rol speelden en uiteindelijk ook bepaalden wie het Dictee won. Maar deelnemen was belangrijker dan winnen. De nieuwe formule slaat overal aan. Twee jaar geleden hield het ‘Groot Dictee der Nederlandse taal’ op te bestaan, dat toen ook werd uitgezonden op televisie in Vlaanderen en Nederland. De Mechelse bib nam het initiatief om het dictee opnieuw aan te zwengelen. En zie met succes, meer dan 60 bibliotheken volgden dit jaar het goede voorbeeld, ook onze ronduit schitterende bib Scheldewindeke. Na het dictee volgde het woordspel. Dictee, de top drie: Lut Slembrouck, Dani ële Lemaitre, Martin De Badrihaye. In het woordspel toonde Leen De Bock zich het meest clever, gevolgd door Christine Eeckhaut en Annette De Vos. Alles draaide om een grappige tekst, met veel dank aan de jonge beloftevolle acteur Ans De Bremme.                   Reporter 17