Parkeerproblemen in Bevegem

Enkele inwoners van de Welzijnstraat in Bevegem klagen over parkeerproblemen.

Problemen met parkeren in de buurt zijn niet nieuw. Hee wat pendelaars maken gebruiken van de omliggende straten en er is ook een school. Jaren geleden werd beslist om parkeerplaatsen in te voeren exclusief voor bewoners, met gebruik van een bewonerskaart van 30 euro per jaar. “Een goede oplossing”, aldus de buurtbewoners. “Maar tegenwoordig worden deze parkeerplaatsen al te vaak  ingenomen door niet-bewoners. Mensen die gebruik maken van het revalidatiecentrum bijvoorbeeld. Onder het mom van ‘het is maar voor eventjes.’”

De  buurtbewoners pleiten voor  meer controle en een betere signalisatie. “Want nu is maar langs een kant van de parkeerstrook aangeduid dat hem om een zone voor bewoners gaat. Mensen die onze straat langs de andere kant inrijden hebben vaak niet eens door dat ze in overtreding zijn.”

Schepen Peter Vansintjan  heeft laten weten te vragen om meer controle, en wijst er ook op dat de autobestuurders hun rijgedrag moeten aanpassen.