inhuldigingsbord De Zandloper

Offici ële opening sportpark De Zandloper te Lierde.

inhuldigingsbord De ZandloperWelkom en inloop Finse piste.

Ondanks de koude en de aanhoudende mist zakten deze zondagochtend toch heel wat Lierdenaar af naar de gemeentelijke sporthal De Zandloper waar Burgemeester Jurgen Soetens hen hartelijk verwelkomde. In zijn welkomswoord verduidelijkte hij dat dit sportpark een realisatie is van de gemeente Lierde in samenwerking met FARYS/TMVW. Deze intercommunale met ruime dienstverlening zal ook instaan voor het beheer.

Burgemeester Soetens stelde dat een droom die ruim vijf jaar en half geleden van start ging eindelijk werkelijk werd. Een droom die, door de inzet van velen, uitmondde in deze prachtige realisatie waar alle Lierdenaren bijzonder trots kunnen op zijn.

Na deze korte speech gaf hij het startsein voor de gezamenlijke inloop van de Finse piste. Samen met loopkampioen Nico Van Damme trok hij het peloton lopers aan. Het betonnen pad naast de Finse piste werd ingewandeld door een kleinere groep wat minder gehaaste sportievelingen.

Offici ële opening.

Na deze inloop- en wandelronde volgde de offici ële inhuldiging door schepen van sport Marc De Ville. Na de realisatie van sporthal de Zandloper was het zijn droom om ook de nodige accommodatie voor buitensporten te cre ëren. Hij was dus ook zeer gelukkig dat hij de verwezenlijking ervan vandaag aan de bevolking kon voorstellen. “We mogen ons verheugen op zulk een prachtig sportpark waar zowel aan competitie- als recreatiesport kan gedaan worden. Maar waar ook de wandelaar en toevallige passant een aangename plek om te vertoeven vindt met wandelpaden en in het groen geïntegreerde zitbanken. Ook de jongeren en kinderen komen aan hun trekken met een skatepark en in de toekomst de nodige speeltuigen.” aldus de schepen van sport.

Hierna onthulde hij samen met de burgemeester het inhuldigingsbord.

 Receptie en demonstraties.

Als afsluiting van deze heuglijke voormiddag werd er in de cafetaria van de sporthal door het gemeentebestuur nog een receptie aangeboden. Buiten werden er ondertussen door delegaties van  enkele plaatselijke  sportclubs demonstraties gegeven op de buitenterreinen. Men kon er kennismaken met tennis, padel, e.d.

Kleine sportievelingen konden zich uitleven op twee in de sporthal opgestelde springkastelen.

Over wat kan men beschikken?

Sportpark De Zandloper beschikt over drie tennisterreinen, twee padelterreinen, vier petanqueterreinen, een multisportterrein, een skatepark en een Finse piste.
De Finse piste is in totaal 650 meter lang en ligt helemaal in de groene omgeving naast sporthal De Zandloper, het bosgedeelte van de Finse piste heeft een afstand van 400 meter.

Het sportpark is om te kunnen sporten in alle veiligheid en comfort volledig verlicht .

Meer info gewenst?

Wie meer informatie wenst wat betreft huur en gebruik van de terreinen kan deze vinden op www.lierde.be  of kan contact opnemen met de gemeentelijke sportdienst.

Tel: 055/43.10.23
E-mail: sportdienst@lierde.be

 De Zandloper publiek