Patron, ne Peirdemeester aub.

receptie voorstelling bier Peirdemeester
schepen Andr é Eeman (de lokale Peirdemeester), Filip Van Wonterghem (bedenker naam), schepen Antoine Van Der Maelen, Bert Wastyn (reporter De Beiaard), Danny De Keuleneire (brouwer), Kurt Schamp (tweede prijs) en burgemeester Jurgen Soetens.

In het bijzijn van burgemeester Jurgen Soetens, schepen Antoine Van De Maele en schepen maar tevens lokale “peirdemeester” Andr é Eeman stelde brouwer Danny De Keuleneire zijn laatste creatie voor.

Het is een licht biertje met 5 ° alcoholpercentage en gebrouwen op basis van haver en citroenhoning. Voor de naam ging hij op zoek naar een beroep dat te maken heeft met deze graansoort en deed hiervoor een beroep op de inspiratie van de Lierdenaars.

Uiteindelijk won de naam PEIRDEMEESTER het met drie stemmen.

De eerste die deze naam inzond was Filip van Wonterghem en hij ontving hiervoor een bierpakket. Andr é Van Geyte (die verontschuldigd was) en Kurt Schamp delen samen de tweede prijs en dienen het dus met enkele flesjes minder te stellen.

Danny draagt dit bier tevens op aan zijn overleden vriend Prosper Van der Cruyssen, die dierenarts was te Oosterzele. Een foto van Prosper prijkt op het etiket van de 75 cl flessen. Voor de flesjes van 33 cl wordt het onderstaande etiket gebruikt.

https://www.nuus.be/2018/12/17/biernaam-gezocht/

https://www.nuus.be/2018/12/22/peirdemeester-het-nieuwe-bier-van-brouwerij-gemeldorp/

etiket voor het Gaudiumbier Peirdemeester

fles Peirdemeester van brouwerij Gemeldorp