Morgen provinciaal kampioenschap veldlopen in Zottegem

Morgen heeft Zottegem Atletiek de eer om het provinciaal kampioenschap veldlopen te organiseren. Voorzitter Christian Plume geeft een woordje uitleg.

“We hebben de eer, om als één van de 25 Oost-Vlaamse atletiekclubs het Provinciaal Kampioenschap te mogen organiseren. We zijn klaar voor deze grote uitdagingen, dit wordt een ongezien PK gebeuren”, aldus de voorzitter van Zottegem Atletiek. “Ongezien omdat ik ook de eer heb, voor het eerst te mogen aankondigen dat we op een paar eenheden na 200 actieve leden hebben. Ongezien omdat er naast de vele trouwe vrijwilligers nog 53 mensen, zich spontaan hebben aangemeld. Uniek, omdat voor aanvang van dit kampioenschap vele handelaars ons hebben aangesproken en bij nadere toelichting, geloven in onze toekomst en ons daadwerkelijk ook steunen.”

“De sponsors komen uit diverse sectoren, zoals de Financi ële sector, transportbedrijven,  middelgrote KMO’s, zelfstandige zaken, autohandelaars, en een bedrijf in volle expansie op zoek naar nog 100 werknemers, met name Sano Rice uit Zottegem en gelegen in de industriezone. Trouwe sponsors zijn gebleven en verruimen hun steun. Dit allemaal naar aanloop van ons 50 jarig bestaan dat gevierd zal worden op 4 mei 2019. Kortom iedereen gelooft in onze mooie toekomst, en weten onze inspanningen ook te appreci ëren, en dit is nog maar het begin.”

De omloop

“Een omloop met de karakteristieken van een echte veldloop. Open vlakten die zeer interessant zijn voor de toeschouwers, een gedeelte bos, die er sinds enkele weken vlekkeloos bij ligt en waarbij een klassement in een definitieve plooi kan gelegd worden aangezien deze ligt op het einde. Een finish met een mooie rechte lijn van m éér dan 100 meter die ook de aanduiding zal krijgen. Uniek, omdat de onderlinge reeksen bij de masters bij aankomst in een box, snel hun opwachting zullen kunnen maken voor het podium en de gekleurde stikkers op hun borstnummer ook het verschil maken in de reeks waarbij ze uitkomen, belangrijk voor de talrijke supporters.”

“Iedere Laureaat krijgt, naast een medaille ook een bloem verwijzend naar ONS PK geschonken door bloemenzaak “De Paepe” en de winnaar en speciaal ontworpen T-shirt geschonken door onze hoofdsponsor “DOLTCINI”. Na afloop zullen de sponsoren een gesigneerde trui krijgen waarop al de winnaars hun handtekening gezet hebben. Er zullen ook twee tentenzones beschikbaar zijn, want we verwachten een grote toeloop. Kortom ook daar werd aan gedacht. Kortom de sfeer zal Top zijn en de verwarmde tent die op de omloop staat moet ervoor zorgen, dat ook de toeschouwers het naar hun zin hebben. Verschillende mediakanalen zullen ook hun opwachting maken. Aan de inkom zal iedereen een polsband krijgen met een nummer, met dat nummer kan je in aanmerking voor een prijs. We willen op deze manier, ons 50 jarig bestaan niet onopgemerkt laten gaan. De toeschouwers kunnen alvast onderdak vinden bij eventueel slecht weer in een grote verwarmde tent.”

Meer info via www.zottegem-atletiek.be