VGO in slotseconden onterecht onderuit na goede collectieve prestatie

Voorwaarts Gijzel Oosterzele zette tegen leider SK Denderhoutem een sterke collectieve prestatie neer en had ongetwijfeld minstens recht op een punt, maar de late treffer van Nils Van Poelvoorde in de slotseconden (94’) liet het strijdvaardige VGO met lege handen achter. Voor hetzelfde geld had Voorwaarts Gijzel Oosterzele kunnen winnen van SK Denderhoutem. De 0 — 1 was hard en onrechtvaardig. VGO verdiende niet om te verliezen. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

De aanpak van VGO was meteen goed. De thuisploeg ging voluit en had snel op voorsprong kunnen komen. Pech voor VGO, SK — doelman Timothy Persoons stopt de penalty van Simon De Vroe. VGO bleef geloven in een stunt tegen de leider die maar geen vat kreeg op de strijdvaardige thuisploeg. VGO bleef zich met hart en ziel smijten. Verrassend, leider SK Denderhoutem bleek niet in staat de match open te breken. De vlam ontbrak. SK verloor door de goede aanpak van VGO zijn concentratie. Iedereen was het eens, was dit de leidersploeg? De aanval van SK stokte steeds, een pluim voor de VGO verdediging. De leider bleek niet bij machte om de thuisploeg bij de keel te grijpen. De bezoekers konden nooit overtuigen, konden echt geen druk zetten en ontwikkelden veel te weinig tempo. Veel passes kwamen niet op hun bestemming. SK Denderhoutem had Voorwaarts Gijzel Oosterzele onderschat en haalde onvoldoende niveau om VGO onder de knoet te krijgen. Gans de wedstrijd bleef de VGO — ploeg energie en zweet in zijn voetbal leggen. SK Denderhoutem verzamelde amper kansjes. Het bleef zijn tanden stuk bijten op de goed georganiseerde VGO — verdediging, het leidde bij SK tot frustratie. Sporadisch, ook in de tweede helft een paar pogingen. Daar bleef het bij. Ruim 90 minuten gespeeld, de 0 — 0 nog altijd op het bord. Maar het venijn zat in de staart. Diep in de toegevoegde tijd (94’), een flits van Nils Van Poelvoorde. VGO is uitgeteld. Koude douche. Maar, de VGO leeuwen hadden zich niets te verwijten. Hoed af voor de volharding en mentaliteit.   Finaal bracht SK Denderhoutem zijn lastige trip naar Oosterzele tot een goed einde. Slecht spelen en toch winnen. Drie punten voor SK Denderhoutem, zonder glans. Voorwaarts Gijzel Oosterzele gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Nokere — Kruishoutem voor de volle pot. De sterke prestatie tegen SK Denderhoutem heeft het vertrouwen en het geloof in eigen kunnen bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog versterkt. Duimen maar.     Reporter 17