archief 2018

Als één grote ‘Windekekouterfamilie’ met zijn allen aan de feesttafels

archief 2018

Op zondag 24 februari gaan de bewoners van de Windekekouter zich voor de vierde maal scharen aan de tafels van het Win — T — Oost buurtfeest, dat alweer plaats vindt ten huize De Neve, Windekekouter 51. (Reporter 17, ).

In 2016 namen Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin het lovenswaardig initiatief om een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Windekekouter. ‘We wonen in dezelfde straat en toch kennen de meesten hun buren niet’, klonk het destijds bij de ‘magnificent six’ van de Windekekouter. Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim staan alweer klaar om de ‘Windekekouternaars’ een gezellig feest aan te bieden. Ze willen de deelnemers extra in de watten leggen met een receptie, lekker eten, verzorgde dranken, dessert,… tegen een wel erg democratische prijs. Telkens een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren. Natuurlijk wil men niet dat de bewoners van de Windekekouter alleen maar passief zouden komen consumeren. De bedoeling is ‘de ontmoeting, de kennismaking’ te stimuleren. Als één grote ‘Windekekouterfamilie’ zo met zijn allen aan de feesttafels. Het buurtcomit é wil dat elke bewoner zich thuis voelt in de Windekekouter. Doel is de buren samenbrengen, de sociale banden verstevigen. Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim gaan opnieuw met een groot engagement aan de slag, gaan er weer stevig invliegen en stoppen op zondag 24 februari de Windekekouter in een speciaal jasje, benieuwd wat het wordt. Het buurtfeest wakkert het samenhorigheidsgevoel aan, een aangename activiteit om een goed gevoel in de straat te stimuleren.

inschrijven

De bewoners van de Windekekouter kunnen nog inschrijven tot en met 13 februari via   marijkegalle@gmail.com, 0472 / 47 51 93, peter.lievens3@telenet.be, 0484 / 61 32 97, caroline.ongena@telenet.be, 0495 / 88 50 51.     Reporter 17
X