Rotary Zottegem steunt de G-ploeg KSV en beleeft helse strijd

10/02/2019 – Zottegem –    De warme harten van de   Rotari ërs van Zottegem laten weer van zich horen. Op 3 februari kwam Marijn De Valck, Rotari ër en voorzitter van de voetbalploeg van de Rotary Club Zottegem, eigenhandig de sponserdeal bezegelen met de G-ploeg van KSV. De G-ploeg bestaat uit supporters van KSV met een mentale of fysieke beperking die mee willen strijden op het groene veld. De G-ploeg maakte van de gelegenheid gebruik om te tonen uit welk hout ze gesneden zijn. Er stond een topmatch tussen Rotary Club Zottegem en G-ploeg KSV op het programma. Beide ploegen hadden een mooie schare supporters achter zich met als doel ze luidkeels naar de overwinning te loodsen.

Etienne Van Oudenhove, trainer van dienst warmde met een zelfzekere blik van overwinning in de ogen, zijn team op.   Scheidsrechter van dienst was Geert De Roover.

Het viel al vlug op dat de G-ploeg niet zomaar opzij zou worden gezet. De verdediging van Rotari ërs kreeg het zwaar te verduren. De trainer schreeuwde vanop de zijlijn dat er een tandje mocht bijgestoken worden. De toon was gezet. Het zou een bikkelharde strijd worden. De gemoederen laaiden op wat resulteerde in de eerste gele kaart voor Rotari ër Frank De Pauw.

De G-ploeg bleek geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze kwamen vrij snel op voorsprong en konden uitlopen tot 4-1. Op dat moment greep de trainer van Rotary Club Zottegem in en bracht hij zijn topspeler Marnic De Clercq in het spel. Marnic De Clercq die voor de match al liet weten dat zijn conditie optimaal was bleek snel een meerwaarde voor het spel te zijn. Het werd een titanenstrijd op het scherpst van de snede. Rotary Keeper Kurt van De Meulebroucke kon ondanks verschillende indrukwekkende safes niet voorkomen dat de wedstrijd uitliep tot 6-4. Zijn verdedigers Jurgen van de Meulebroucke, Luc De Clercq & Yves Petit deden hun best maar moesten met lede ogen aanschouwen hoe de G-ploeg hen keer op keer verschalkte. Na verwoede pogingen dienden ze het veld te verlaten wegens “adem tekort”.

In het middenveld stonden Hans De Clercq en Pascal De Corte zij aan zij. Zij probeerden het spel te verdelen maar beschikten niet over de capaciteiten om hun tegenstrever te verslaan. Geert De Clercq was actief als diepe spits en scoorde éénmaal. Een lucky shot voor zijn voeten gepresenteerd door zijn broer Marnic.

Het werd vrij snel duidelijk dat Rotary Club Zottegem te zwak was. Winnen was gewoonweg onmogelijk met deze bezetting. Frank De Pauw blokte nog een aanval af op een niet al te “katholieke” manier waarop hij een tweede gele kaart kreeg die omgezet werd naar een terechte rode kaart. Een strak genomen penalty deed Rotary Club Zottegem definitief de das om. Het werd 7-4, tevens de einduitslag. De sterke G-ploeg was dus de welverdiende winnaar.

Lude Van Helleputte en Marijn De Valk

Tussen de supporters werd ook Ludo Van Helleputte opgemerkt. Er werd verteld dat hij scouting werk verrichte voor de nationale ploeg van Rotary Club Belgi ë. Onze redactie sprak hem aan en vroeg zijn mening over het verloop van de match: “Eerst en vooral is het een nobel initiatief van Rotary Zottegem om de G-ploeg te steunen. Maar daar zouden ze het beter bij houden, want dit zooitje komt nog niet eens in aanmerking om op de bank te zitten bij de nationale Rotary voetbalclub. Misschien is fietsen meer hun ding?” Hiermee zinspeelde Van Helleputte op het KOP-AF Cycling Team van Rotary Zottegem. Een wielerploeg die men kan spotten op zondagvoormiddag in de Vlaamse Ardennen (vooral in herbergen).

Marijn De Valck was nog korter in zijn repliek toen we polsten wat hij vond van de match: “… en ik die dacht dat het bij FC De Kampioenen prutsers waren.”

Rotary Club Zottegem gaf de nederlaag sportief toe. Zij zijn echter uit op revanche en stelden nu al een terugmatch voor ergens in de maand mei.

X