Zottegemnaars Matthias Diependaele én Bernard Van Der Stock op Oost-Vlaamse lijst N-VA

Zottegem telt twee N-VA-kandidaten bij de komende verkiezingen. Naast lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Matthias Diependaele, doet ook Bernard Van Der Stock (27) een gooi naar een parlementszitje.

Hij staat op de 3de opvolgersplaats voor de Kamer. “Onze stad is goed vertegenwoordigd op de lijsten en ik ondersteun volop dit jong politiek talent uit Zottegem”, zegt Matthias Diependaele.

Bernard is 27 en werkte tot voor kort op het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Daar maakte hij de bizarre weken van het Marrakesh-pact vanop de eerste rij mee. “Bij de N-VA heeft het woord principe nog betekenis en is het niet zomaar een hol begrip”, motiveert  Bernard Van Der Stock  zijn kandidatuur. “Het is deze politieke filosofie die niet mag verloren gaan én die ik met mijn kandidatuur wil belichamen. Verder ligt mijn focus op een effici ënt en modern ambtenarenapparaat, aandacht voor een realistisch klimaatbeleid en een heropleving van het strenge maar rechtvaardig asiel- en migratiebeleid van Theo”,

Bernard en Matthias kwamen al samen op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Zottegem. Vanop de 18de plaats behaalde Bernard 452 stemmen en zetelt hierdoor in het Bijzonder Comit é voor de Sociale Dienst. “Ik ben blij dat Zottegem ook vertegenwoordigd is op de federale lijst”, reageert Matthias Diependaele. “Onze campagnes zullen elkaar zeker versterken. Ik geef dan ook alle steun aan deze jonge Zottegemse politicus en topkerel.”

X