Zondag opent Bottelare het nieuwe wielerseizoen.

Komende zondag is het weer zover, dan start het nieuwe wielerseizoen met de oefenkoersen in Bottelare. Dit jaar wordt alles op zondag verreden en niet meer over twee dagen. Alle Oost-Vlaamse renners of renners aangesloten bij een Oost-Vlaamse club mogen deelnemen. De eerste wedstrijd voor de nieuwelingen zal van start gaan om 10.30 uur. Deze categorie moet 6 ronden afleggen van 7.2 km en zullen dus in totaal 43 km rijden. De junioren starten om 12 uur en moeten 65 km afleggen, verdeeld over 9 ronden. Om 14 uur is er dan de slotwedstrijd voor Elite z.c., beloften, amateurs, masters en cyclosportieven. Zij moeten 13 ronden rijden verdeeld over 94 km.
Bij de nieuwelingen wordt het koffiedik kijken wie er in zijn eerste wedstrijd al meteen met de bloemen kan zwaaien. Bij de junioren is het altijd een wedstrijd op het scherp van de snede. De meesten willen zich meteen bewijzen om al een plaatsje te bemachtigen voor de grotere wedstrijden. In de laatste wedstrijd tenslotte wordt het uitkijken of Benjamin Verraes al de goede vorm te pakken heeft. Hij zal zeker en vast geviseerd worden door zijn tegenstanders. De inrichters pakken dit jaar ook uit met een vernieuwde omloop. De klim van de Asselkouter wordt dit jaar niet meer bedwongen, en dat zal het koersverloop misschien wel ten goede komen. De start en aankomst is voorzien aan de Patrokring. De renners rijden nu via de Sint-Annastraat naar de Edelarendries om zo via de Hundelgemsesteenweg hun weg te vervolgen tot de Torrekensstraat in Munte. Via de Zink, de Groenstraat en de Koningin Astridlaan rijden ze dan terug naar de Sint-Annastraat. In ieder geval zullen velen zondagavond al weten of er al dan niet nog werk aan de winkel is.
Alle formaliteiten zijn in de Patrokring, Koningin Astridlaan 24 in Bottelare.
Nieuwelingen: start om 10.30 u. – 43 km – 6 ronden.
Junioren: start om 12.00 u. – 65 km – 9 ronden.
Elite z.c, Beloften, …: start om 14.00 u. – 94 km – 13 ronden.

X