43 ste Kindercarnaval Lede: Emmely en Yentl, het nieuwe jeugdprinsenpaar

Zaal De Bron was op zaterdagnamiddag 9 maart een sfeervolle plek in Lede. Ook op de editie 2019 werd de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar een genietbaar evenement. Emmely en Yentl vormen het Jeugdprinsenpaar 2019. Voor Yentl werd het iets heel speciaal, zijn derde verkiezing leverde hem de keizerlijke titel op. (Reporter 17)

Er stond tijdens het 43 ste kindercarnaval veel op het spel voor de kandidaten Yentl Keppens en Emmely Boeykens. Na de ronduit schitterende en glittershow van Emmely Boeykens (14) en Yentl Keppens (14) mocht de jury met ere- keizerin Kelly, prins carnaval Joeri,   miss Bette Wendy,   jonkvrouw keizerin Lieve, jeugdkeizerin Lovely, Bierventje Andy, voorzitster feestcomit é Elsie, bekendmaken of Emmely en Yentl voldoende punten (minstens 60 %) hadden bijeengesprokkeld om het Jeugdprinsenpaar 2019 te vormen. Ze slaagden met verve, luid aangemoedigd door de vele Leedse carnavalisten. Hun show kon iedereen bekoren. Zaal De Bron was aardig volgelopen, de carnavalisten beleefden een aangename namiddag. Tot groot genoegen van de Orde van de Leedse Hovaardige Boer tekende ook de FEN present. De Federatie Europese Narren (FEN) geniet in bonte carnavalskringen een ruime bekendheid, heeft een internationaal karakter en is heel actief in Belgi ë, Duitsland en Nederland. Er zijn ongeveer 550 aangesloten verenigingen. Elk jaar opnieuw tekent provinciaal commissaris Willy Verhaegen uit Lede present op de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar.
Show
De twee kandidaten Emmely Boeykens en Yentl Keppens mochten op veel aanmoedigingen rekenen. Ze brachten een genietbare show en wisten het publiek te overtuigen en charmeren. Uit de shows bleek hun grote liefde voor hun ‘Lede’. Ronduit prachtige teksten en carnavalsliedjes. Er klonk ook tot groot genoegen van het publiek grollen, humor en dolle satire. De kandidaten werden gesteund door de Leedse carnavalsverenigingen D’Au Mollekens en Just Niet. Twee steengoede kandidaten, twee fel gesmaakte shows, sfeer en stemming. Emmely en Yentl hebben duidelijk een groot hart voor Lee Carnaval. Ze veroverden alle harten.
Clown Jaspie pakte uit met een fel vernieuwde magische show. De kinderen zijn uitgelaten als clown Jaspie zijn intrede doet. Een revue van fratsen en leukigheid passeert de vrolijke kinderogen. De interactie met het mooie verklede jong Leeds volkje was groot. De show stond in het teken van het milieu, een sensibilisering om de gigantische afvalberg te verminderen. Clown Jaspie werd uitstekend geassisteerd door Conchita en muzikant Gilleke.
De Orde van de Leedse Hovaardige Boer mag tevreden terugblikken op de 43 ste editie van het kindercarnaval en de geslaagde verkiezing van het jeugdprinsenpaar. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer blijft sinds 1975 dezelfde boodschap uitdragen: een ode aan het Leedse carnaval. Na de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar trok iedereen goedgemutst naar de befaamde karamellenworp met hoofdprijs het ‘Gouden Boerke’. Honderden kinderen tekenden present aan het gemeentehuis voor de legendarische karamellenworp. De hoofdprijs, het waardevolle gouden Boerke, werd gewonnen door Bo Temmerman uit Lede.       Reporter 17