Carnavalstoet Lede afgelast

Met spijt in het hart besliste de veiligheidscel om de carnavalstoet in Lede af te gelasten. Iedereen stond klaar om de 67 ste carnavalstoet in Lede op gang te trekken. Alle begrip, maar heel jammer, zuchtten de honderden deelnemers aan de start. (Reporter 17).

De politie, de brandweer en het gemeentebestuur namen de juiste beslissing. In zo’n stormweer, met windsnelheden van 100 km per uur en meer, kon men de veiligheid van de deelnemers én de bezoekers niet garanderen. Onze fotograaf DDL kiekte enkele groepen, die al stonden te popelen en allemaal veel zin in hadden om door de Leedse straten te trekken. Ze zijn immers trots op hun ‘Lee’ carnaval. Maar uitstel is geen afstel. Er wordt met de carnavalsverenigingen, gemeentebestuur en gemeentediensten onderzocht om de stoet op een latere datum te laten plaats vinden. Indien mogelijk, misschien nog deze maand. Een prima idee, want de Leedse carnavalsverenigingen hadden alweer veel werk gestoken in hun prachtige wagens. Maandenlang werk zal gelukkig toch nog op een latere datum kunnen getoond worden. Grappen, grollen, lolbroeken, Leedse politieke humor, dolle satire. De Ledenaars zitten er niet om verlegen. Lede, zal maar al te graag binnenkort de zotskap opzetten.     Reporter 17