©SWpix.com/SimonWilkinson

WK Para-cycling track: tandem Hoet-Monsieur pakt zilver, Diederick Schelfhout tweede brons.

PERSBERICHT:

©SWpix.com/SimonWilkinson

Griet Hoet (slechtziend, WB) en Anneleen Monsieur (pilote) reden vrijdag naar zilver in de 3 km individuele achtervolging op het WK baanwielrennen voor personen met een beperking. Anneleen Monsieur (C3) reed naar zilver op de kilometer tijdrit. De teller van Paralympic Team Belgium staat halfweg het WK op drie medailles.

Na een uitstekende prestatie in de kwalificaties waar ze hun persoonlijk record verpulverden tot 3:29.900, kwamen Griet Hoet (retinitis pigmentosa) en Anneleen Monsieur in de finale uit tegen het Nieuw-Zeelandse duo Emma Foy en Hannah Van Kampen, die in de kwalificaties een wereldrecord reden met 3:25. In die finale moesten onze landgenoten het hoofd buigen tegen de Nieuw-Zeelandse damestandem. Hoet en Monsieur reden een tijd van 03:34.410.
Griet Hoet: “De Nieuw-Zeelandse dames waren ongelooflijk sterk. We moeten er ons bij neerleggen dat zij vandaag beter waren. Maar de Britse Fachie hebben we nu geklopt op een WK, volgend jaar willen we boven deze dames staan.”

©SWpix.com/SimonWilkinson
©SWpix.com/SimonWilkinson

Anneleen Monsieur: “Zaterdag gaan we vol starten op de kilometer. Het wordt moeilijk voor ons op dat nummer, want er zijn veel nieuwe dames, maar we gaan ons uiterste best doen.”

©SWpix.com/SimonWilkinson

Eerder op de dag won Diederick Schelfhout al brons op de kilometer tijdrit. “Ik ben blij dat ik er weer helemaal sta en zit op schema voor Tokio”, zei Diederick. Donderdag won hij reeds brons in de 3 kilometer individuele achtervolging. De medailleteller van Paralympic Team Belgium staat zo op drie halfweg deze wereldkampioenschappen.

Ewoud werd derde in Omnium maar heeft geen medaille gekregen omdat het een test event is. Geen brons, wel een mooie derde plek.

Van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart vindt het WK baanwielrennen plaats in Apeldoorn (Nederland). Acht renners, allen aangesloten bij Parantee-Psylos of Cycling Vlaanderen, vertegenwoordigen er ons land. (tekst / foto Jeroen Bauters, SWpix.com/SimonWilkinson)