Atheneum pakt uit met bouw van eigen sporthal.


Geraardsbergen. Onder de leiding van directeur Brecht Persoons heeft het GO! Atheneum Geraardsbergen de voorbije jaren al volop ingezet op innovatief onderwijs en vernieuwing. In dat kader werden een aantal lokalen volledig vernieuwd en flexibel ingericht. De school gaat dit schooljaar echter nog van start met een extra project: de bouw van een sporthal op het schooldomein.

“Heel wat directies voor mij speelden al met het idee om een sporthal te bouwen op het uitgestrekte terrein van het Atheneum. Aangezien we als school op een steenworp verwijderd waren van sporthal De Kriebel, kregen de plannen nooit een concrete uitwerking. Toen het bericht echter verspreid werd dat De Kriebel zou sluiten, hebben we samen met de Raad van Bestuur en de Algemeen Directeur van Scholengroep 20 het idee opnieuw vanonder het stof gehaald en zijn we gestart met het leggen van de nodige contacten waardoor we ook kunnen rekenen op de steun van het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Het is immers zo dat zo goed als al onze leerlingen tijdens de sporturen uitwijken naar De Kriebel, dit zou dus enorme gevolgen hebben voor onze dagelijkse werking”, aldus Brecht Persoons.

Aan de kant van de Astridlaan zal de school uitpakken met een ruim sportgebouw. “De sporthal zal een oppervlakte hebben van 1430m ², waarvan 800m ² sportruimte. Er komt een basketbalterrein, minivoetbalterrein, 3 volleybalterreinen en 6 badmintonterreinen. Daarnaast wordt ook een cafetaria met terras voorzien. Hierdoor kunnen de leerlingen op ons eigen domein sport beoefenen, wat ook de veiligheid bevordert. Er zal ook enorm geïnvesteerd worden in nieuw sportmateriaal. Daarnaast zal er in de kleedkamers ook doucheruimte voorzien worden. De nieuwe sporthal zal tijdens het schooljaar 2020-2021 in gebruik genomen worden.”

De sporthal krijgt ook een nieuwe passende naam; hiervoor werd een oproep gedaan bij leerlingen en personeelsleden. “We ontvingen heel wat originele inzendingen, uiteindelijk werd gekozen voor De Matte. Als school spelen we hiermee in op onze ligging en op één van de Geraardsbergse pronkstukken: de mattentaart. De mat, oorspronkelijk matte, vormt immers de basis van de lekkernij. Daarnaast is het ook nog een leuke verwijzing naar de mat als sportmateriaal.”