Vanaf morgen sterke hinder tijdens werken spoorwegbrug Erwetegem

Van morgen maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april is er sterke verkeershinder tijdens de werken aan de spoorwegbrug op de Erwetegemstraat/Meerlaan in Erwetegem.

Er zal eenrichtingsverkeer ingevoerd worden. De rijrichting van Erwetegem naar het centrum van Zottegem blijft behouden. Het verkeer richting Erwetegem wordt omgeleid. “Het betreft een voorbereidende fase van de aanleg van de nieuwe spoorwegbrug”, zegt schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA). “Tot nog toe brachten de werken slechts heel beperkte hinder met zich mee voor de weggebruikers doordat kon worden gewerkt op een stuk dat afgescheiden ligt van de weg. Maar door het ingaan van deze fase zal dat volgende week tijdelijk (!) anders zijn. Van maandag 15 april tot vrijdag 19 april verwachten we sterke hinder met éénrichtingsverkeer en omleiding. Let wel: Het gaat enkel om volgende week. Het afsluiten van de volledige doorgang wordt nog steeds niet verwacht voor 27 mei. Concreet wordt het verkeer met rijrichting van Erwetegem naar het centrum van Zottegem behouden. Het verkeer richting Erwetegem wordt omgeleid via het Meileveld, Traveins, Ten Bosse, Oudenhovestraat, Sint-Hubertusplein, Ten Ede, Smissenhoek en Kloosterstraat.”