Zwalmse molentocht op zaterdag 25 mei

5de Zwalmse Molentocht op zaterdag 25 mei in Munkzwalm

Op zaterdag 25 mei organiseert wandelclub ‘Op Stap Zwalm’ de 5de Zwalmse Molentocht die doorgaat in Zwalm.
Je kan er komen genieten van een uitgepijld parkoers met afstanden tussen 6km en 30km. De kleinste route ( 6km) heeft minstens 2 molens langs het traject en de langste route (30km ) doet men zelfs 7 molens op het gekozen traject aan. Twee molens zijn zelfs toegankelijk voor het publiek. Het gaat om de Zwalmmolen en de Pedesmolen.
In de Zwalmmolen zal molenaar Geert de dienst uitmaken en dit met de medewerking van Mola. ( organisatie die instaat voor het beheer en herstel van Vlaamse molens)
Het Pedesmolentje staat open dank zij de medewerking van de dochter van de Dhr. Van Laethem, die het molentje eigenhandig in ere heeft hersteld.
An Van Laethem zal tegen de middag de molen open stellen. Aan de start voorziet men een springkasteel voor de gezinnen met jonge kinderen.
Leden van een erkende wandelclub betalen 1,50 euro en niet- leden betalen 2euro voor deelname.
De wandeling gaat over heel wat nieuwe paadjes die nog niet werden aangedaan. Er zijn op de langste afstanden (24,30km) maar liefst 3 tot 4 rustposten voorzien.
Deze wandeling werd mogelijk gemaakt dank zij de spontane medewerking van het gemeentebestuur van Zwalm.
Kom, ontdek en leer de Vlaamse Ardennen eens anders bekijken.
Iedereen welkom, kinderen tot 12 jaar gratis, en voor de 1000ste wandelaar staat een wel heel mooi geschenk te wachten aan de start.