Tom Timmermans klopt Jari Verstraeten in de spurt te Bottelare


Bottelare sportief stond op Pinkstermaandag in voor een wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en beloften.
Net geen zestig renners kwamen hun rugnummer afhalen en die maakten er meteen een boeiende wedstrijd van. De Deen Andreas Nielsen en Indy Van Damme knalden meteen na het startschot weg van het peleton. Een ronde later waren het al twee andere renners, nl Aidel Andreas en Jens Moerman, die zich aan een poging waagden. Het was allemaal nog wat spelen, want na vier ronden wedstrijd kwam er een mooie kopgroep van zes renners tot stand, die er meteen de vaart in hielden en een voorsprong van iets meer dan een halve minuut bij elkaar fietsten. Oliver Knudsen, Fabri Hannes, Tom Timmermans, Steve Magnet, Foeke Dubois en Aidel Andreas waren de mannen van dienst. Dit zestal fietste een maximale voorsprong van iets meer dan één minuut bij elkaar. Achter hen viel het peleton in drie stukken uit elkaar. Enkel het eerste deel kon zich halfkoers nog bij de koplopers vervoegen. De rest reed achter de feiten aan. Voor Jari Verstraeten en Indy Van Damme ging het nog niet snel genoeg en reden weg van het overgebleven peleton. Tom Timmermans zag het gevaar en reed naar het duo toe. Timmermans en Verstraeten staken nog een tandje bij en vergrootten beetje bij beetje hun voorsprong op een ander duo dat bestond uit de bedrijvige Deen Andreas en de Spanjaard Alonso Montes. Op drie km van het einde probeerde Verstraeten zijn compaan Timmermans er nog af te rijden op de klim naar Munte toe, maar beiden waren ongeveer even sterk en een spurt zou moeten uitmaken wie de winnaar zou worden. Timmermans zette als eerste aan en hoewel Verstraeten nog heel dicht kwam, was het toch Timmermans die aan het langste eind trok. Voor de Vollezelenaar was het zijn derde overwinning van het seizoen.

Uitslag:
1 Tom Timmermans – Vollezele
2 Jari Verstaeten
3 Aidel Andreas
4 Kenn Simon
5 Pablo Alonso Montes
6 Hannes Fabri
7 Pieter Buyle
8 David Desmecht
9 Jelle Deville
10 Birger Donie

X