Jasper Stalmans wint na alles of niets poging op de Kwenenbos

Jasper Stalmans geflankeerd door de Australi ër Henry Dietze en Jenno Berckmoes

Het Koninklijk Feest- en Sportcomit é Kwenenbos mocht op de tweede dag van hun wielerfestijn in de handen wrijven met maar liefst 119 deelnemers aan de start. Van bij de start ging de gashendel al volledig open. Senna Van Cutsum trok meteen in de aanval, maar de hoge snelheid in het peleton liet niet toe om ook maar enige voorsprong bij elkaar te fietsen. Achteraan stond de deur wel wagenwijd open, terwijl vooraan niemand kon wegrijden. Tot in de zesde van de veertien af te leggen ronden een kwartet met o.m. streekrenner Gauthier Beeckman het hazenpad koos. Maar dit viertal kon het niet langer dan een ronde uitzingen. In de achtste ronde werd het wel menens. Matthias De Kinder had meteen een mooi kloofje en kreeg een ronde later het gezelschap van Lander Rasschaert. Nog een ronde verder was dit duo uitgegroeid tot een kwartet en in die zelfde ronde konden nog eens tien renners de aansluiting verwerven. Meteen was de goede trein vertrokken. In het peleton was er nog wel de goede bedoeling om de vluchters terug te pakken, maar niemand was sterk genoeg om het gat nog te dichten. Bij het ingaan van de allerlaatste ronde was er toch weer wat hoop omdat er bij de leiders al wat werd gespeculeerd. Onder de vod van de laatste kilometer waagde Jasper Stalmans nog een alles of niets poging. De jongeman uit Merchtem kon nog net uit de greep van de spurtende achtervolgers blijven en op deze mooie manier zijn eerste overwinning van het seizoen boeken. De Australi ër was de snelste van de achtervolgers voor Jenno Berckmoes, Marthe Nicolas en Jens Vanden Heede. Het peleton was tot op een handvol seconden kunnen terugkeren maar spurtte wel pas voor de vijftiende plaats.

Uitslag:
1. Stalmans Jasper
2. Dietze Henry
3. Berckmoes Jenno
4. Marthe Nicolas
5. Vanden Heede Jens
6. Debruyne Ramses
7. Declerck Jelle
8. Leleu Audric
9. Roesems Siebe
10. Nuyten Michiel

X