Bezoek de kunstroute in Moortsele

We kunnen je de kunstroute in het pittoreske Moortsele ten zeerste aanbevelen. Op zondagen 18, 25 augustus en 1 september wordt Moortsele, deelgemeente van Oosterzele, omgetoverd in een wondere wereld. Internationale en Belgische kunstenaars tonen een veelzijdig beeld van de wereld van het kind met een knipoog naar Alice in Wonderland. De wandeling start en eindigt aan de kerk van Moortsele. Tijdens dit zomers ‘Kunstenfestival Wonderland’ tonen 40 kunstenaars hun werken. Er is een mooie wandel- en fietsroute uitgestippeld langs 15 unieke locaties in Moortsele. De toegang is gratis. (Reporter 17, foto   bib,DDL)

Een pluim voor curator Veerle Michiels die er in slaagde om zeer interessante kunstenaars te selecteren. Zij selecteerde niet alleen de kunstenaars maar koos aansluitend bij het thema van het Kunstenfestival ‘Wonderland’ ook het werk dat de kunstenaars zullen tentoonstellen. Aan de hand van schilderijen, foto’s, collages, sculpturen, tekeningen, video, installaties, performances wordt een gelaagd beeld geschetst van de wondere wereld van het kind. Na de succesvolle edities in 2017 en 2018 wil men het evenement nog meer uitstraling geven. Op de editie 2018 registreerde men duizend deelnemers voor 2 zondagen. Met een expo over 3 zondagen en interessante workshops hoopt men op de editie 2019 nog meer kunstliefhebbers en geïnteresseerden naar Moortsele te krijgen. Het is goed vertoeven in Moortsele, het goede beleven. Drijvende kracht van het kunstenfestival Veerle Michiels slaagde er ook in om het aanbod te verbreden en de kwaliteit van de expo te verhogen. Uiteraard gaat er ook veel dank uit naar de eigenaars van de 15 locaties. De combinatie van hedendaagse kunst, unieke locaties, prachtig uitgestippelde route moet een ruim publiek aanspreken. Voor het ganse project ontvangt men een subsidie van 12.000 euro. De commissie waardeert de inspanningen van de gemeente Oosterzele om een uitgesproken engagement aan te gaan om kunst te ontsluiten naar een landelijke omgeving. De commissie apprecieert dat ook kinderen op een originele manier betrokken zijn. ‘Dit waardevolle project verdient een subsidie van 12.000 euro’, concludeerde de commissie.
De kunstenroute slingert langs een parcours van ongeveer 6,5 km. Er is parkeergelegenheid in de Kloosterstraat en Rollebaan. Interesse? Info: Bibliotheek Scheldewindeke, Stationsstraat 13, 09 / 362 81 17, bibliotheek@oosterzele.be.       Reporter 17
X