Een zomerse kunstenfestival rond Moortsele”WONDERLAND”.

Op zondagen 18 en 25 augustus en 1 september tonen 40 kunstenaars op 15 unieke locaties hun werken. We hebben een mooie wandel- en fietsroute van zo’n 6.5 kilometer uitgestippeld langs 15 unieke locaties. Internationale en Belgische hedendaagse kunstenaars tonen er een veelzijdig beeld van de wereld van het kind met een knipoog naar alice in Wonderland.

Begin juli zijn wij gestart met het Kunstenfestival Oosterzele ‘Wonderland’ … meer dan 20 workshops over 2 maanden.Vanavond zijn wij zeer blij dat wij het 2de luik van dit festival kunnen openen. Een tentoonstelling met 40 kunstenaars die tentoonstellen op 17 locaties in Moortsele. Aan de hand van schilderijen, foto’s, collages, sculpturen, tekeningen, video en installaties wordt een beeld geschetst van de wondere wereld van het kind.

Wij waren zeer blij dat wij dit jaar konden beroep doen op Veerle Michiels als curator. Veerle is erin geslaagd om een zeer interessant gezelschap van kunstenaars te selecteren en vooral te motiveren om deel te nemen. Bovendien maakte zij ook een selectie uit de werken die voor haar het best aansluiten bij het thema van dit Kunstenfestival. De locaties waren enkel mogelijk dankzij de medewerking van hun bewoners. Het is zeer bijzonder dat al deze mensen bereid zijn om hun woningen 3 zondagen ter beschikking te stellen waarvoor een gemeende dank. Een dank daarom aan Isabel Bouttens die de workshops begeleidde en het ontwerp maakte voor de verschillende raamstickers.
Wij zijn er dit jaar absoluut in geslaagd om het aanbod te verbreden en de kwaliteit van de tentoonstelling te verhogen.
Wij hebben absoluut nog niet de uitstraling van Watou maar dank zij Veerle hebben wij met deze tentoonstellingtoch duidelijk een aantal stappen in de richting gezet waar we naar toe willen.
Je kan de route op eigen manier volgen tussen 10 en 18 uur. Meer info op de Facebookpagina van Wonderland.

Curator Veerle Michiels stelde samen met werken van:
Pascale Marthine Tayou, Jonas Vansteenkiste, Robbert&Frank Frank& Robbert, Lize Pede, Ilse Ronan, Naorni Vankerkhove, Simon Vanheukelorn, Annelies Slabbynck, Wim Waunan, Gert Scheerlinck, Veerle Michiels, Isabel, Bouttens, Martin Maloney, Chris Rotsaert, Ariane Heystraeten, Rachel Gruijters, Ron Oliver, Hugo De Clercq, Bram Eliaert, Manoeuvre, Nathalie Stroobandt, Alex Plateeuw, Beatrijs Ponseele, Rilde Van De Walle, Linda Bourjan, Bram Eliaert, Hilde Gilbos, Willerm Vanhuyse, Berlo Marie-Louise, Wim Carette, Luc Standaert, Marte Focke, Frans, D’Hondt, Oscar Astrid van Geertruyden, Elias Astrid Peeters, Emiel Astrid Vandekerckhove, Winnifred Vandeweghe, Diana Vanhamme, Leona Van Lancker, Joeri Cochuyt

X