Kermisdinsdag: geen betalend parkeren maar toch opgelet

Met dan naast de kermis ook ’s voormiddags de wekelijkse markt en na de middag de wielerwedstrijd Grote Prijs Stad Zottegem, zullen zoals voorgaande jaren de parkeerwachters (alleen) op dinsdag 20 augustus geen controle doen op de naleving van het betalend parkeren en op het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zones.

Vier jaar geleden gebeurde het dat 31 automobilisten toch een retributiebon onder hun ruiterwisser vonden maar achteraf werden al die parkeerboetes nietig verklaard. De ‘offici ële’ uitleg luidde toen dat er iets misgelopen was met de communicatie met het parkeerbedrijf waarmee de stad samenwerkt, waardoor dit toen (verkeerdelijk) dacht dat het op woensdag was dat er geen parkeercontrole moest gehouden worden.

Ofschoon de parkeerwachters dus komende dinsdag niet hun ronde zullen doen, is het echter toch opletten geblazen voor wie liever niet op de bon gaat en/of niet voor takelkosten wil opdraaien. Het is immers mogelijk dat er in bepaalde straten in en aan de rand van het stadscentrum waar normaal het betalend parkeren of de blauwe zoneregeling van toepassing is, die dag gedurende een bepaalde tijdsspanne helemaal niet mag geparkeerd worden omwille van de doortocht(en) van de Grote Prijs Stad Zottegem. Zeker wie ’s voormiddags naar de markt komt afgezakt en er een heel dagje-uit wil van maken, moet opletten dat hij/zij zijn/haar wagen niet achterlaat op een plaats waar dit een tijdje later niet meer mag. Daar zal w él op toegezien worden door de politie. Ook her en der in deelgemeenten moet er die dag extra uitgekeken worden voor tijdelijke verkeersborden die een parkeerverbod aankondigen.

X