Reünie piloten BVM werd mooi succes op Zomerfeest Landskouter

Filip Claus, de drijvende kracht achter het Zomerfeest Landskouter, bracht een postuum eerbetoon aan zijn vader Julien, die in de jaren 70/80 voorzitter was van de Motorcross Federatie BVM. ‘Na vele vragen van ex — crossers is het idee om eens samen te komen ter gelegenheid van het Zomerfeest een mooi succes geworden’, glimt Filip Claus. Zijn vader Julien was als voorzitter een graag gezien figuur binnen de Federatie BVM. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

‘Na veel opzoekingswerk — geen sinecure wegens de wet op de privacy – zijn we er toch in geslaagd om veel BVM – piloten uit te nodigen. Zo’n 80 ex — piloten van de BVM zakten af naar Landskouter. Velen hadden elkaar zo’n 30 — 40 jaar niet meer gezien. Hartverwarmend. Zo kan men in één woord de reünie van de ex — piloten omschrijven. Met één conclusie, het initiatief sloeg aan. Een schot in de roos. Een bijeenkomst om niet snel te vergeten. Velen zullen zich de reünie in Landskouter nog lang heugen. De bedoeling is nu om de band zo hecht mogelijk te maken. Het was een blij weerzien. Emoties. Er werd ook veel gelachen met leuke anekdotes. Men vond het heel tof om eens samen te komen. Herinneringen aan zoveel mooie crossseizoenen, topprestaties, heroïsche duels om de titels, en zo veel meer. Het was snel duidelijk dat de piloten van destijds een aangename reünie te wachten stond. Het werd heel gezellig op het Zomerfeest in Landskouter. Het bleek de ideale gelegenheid om de mooie tijd van weleer samen te gedenken, vriendschappen te hernieuwen, uren lang weet je nog-jes op te halen, straffe verhalen te vertellen,…Vol nostalgie keken ze terug naar de vervlogen tijden. Filosofie op zijn best. Vriendschap staat hoog in het vaandel. Een heel hartelijke sfeer.

Een van de aanwezigen was Simon Gasthuy nu 73 en wonende in Ronse zijn palmares is verbluffend te noemen zijn motocrosscarrière :
1966- 1969 : BMB ( in 1968 Kampioen Van Belgi ë Seniors 50cc)
1970- 1975 : BLB
1976 -1979 : BVM ( waarvan de Reünie was) :
categorie Inters 500cc, 96 crossen gereden in de BVM waarvan 42 keer een podiumplaats ( 8x1ste ; 15x2de en 19x3de)
In 1977 Kampioen der Beide Vlaanderen
In 1978 Kampioen van Oost-Vlaanderen.
Nu nog actief als accordeonspeler.
Te oordelen naar de vele positieve reacties mag de volgende reünie op het Zomerfeest 2020 er vlug komen.
Reporter 17

No ël-Jaspers
Michel Mottier

 

X