Videohouse zendt GP Stad Zottegem uit van start tot finish

De GP Stad Zottegem zal voor het eerst in zijn bestaan live uitgezonden worden met dank aan Videohouse.

Met de Grote Prijs Stad Zottegem op 20 augustus, maakt de Egmontstad zich opnieuw op voor een wielerhoogdag op kermisdinsdag. Het is uitkijken naar het vernieuwd parcours, met maar liefst 8 passages door het centrum van de stad, en naar de nieuwe start- en aankomstzone rond Sotto’s event center voor deze 84e editie.

Eerste live-uitzending

Voor het eerst in het bestaan van de GP, zal de wedstrijd live uitgezonden worden. “De organisatie kreeg al eerder de bevestiging dat de laatste honderd kilometer live uitgezonden zou worden op grote schermen in de start- en aankomstzone aan Sotto’s,” weet Schepen van sport Brecht Cassiman (N-VA). “Maar dankzij de positieve contacten met Videohouse, zal men de wedstrijd alsnog van start tot finish uitzenden via twee camera’s op de motor en vaste camera’s aan de aankomst. Videohouse toonde zich bovendien bereid de beelden te streamen via hun facebookkanaal (www.facebook.com/videohousevilvoorde), zodat elke wielerliefhebber ook via de smartphone de wedstrijd live kan bekijken. De uitzending start om 12.15 uur”

De Zottegemse Wielerclub bevestigt als organisator een stijging in het aantal VIP-arrangementen — 450 om
precies te zijn – om en rond Sotto’s. “Een positieve evolutie, want ook al is de koers een hoogdag voor elke
Zottegemnaar, een wedstrijd als de GP Stad Zottegem is volledig afhankelijk van sponsoring en VIP’s, om
een wedstrijd op niveau op kermisdinsdag te blijven garanderen,” besluit schepen Brecht Cassiman.

X