Kampioenschap halve marathon en kermisjogging in Erwetegem

Ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente tekent Joggingclub Erwetegem op zaterdag 24 augustus voor de 32ste keer voor de organisatie van de kermisjogging.

Twee jaar geleden werd dit sportieve gebeuren naar aanleiding van het 30-jarig jubileum uitgebreid met een halve marathon die toen als eenmalig werd aangekondigd, maar wegens het grote succes ervan besloot het clubbestuur vorig jaar en ook ditmaal deze wedstrijd opnieuw als het pronkstuk van de hele organisatie op het programma te zetten. Tegelijk geldt deze halve marathon voor de derde keer als het Kampioenschap van de Vlaamse Ardennen. Joggingclub Erwetegem voorziet hiervoor 1.000 euro prijzengeld.

De kinderjogging vindt plaats in de onmiddellijke omgeving van de sportzaal Smissenhoek die de centrale locatie van het hele gebeuren en de startplaats van alle wedstrijden is. Meisjes en jongens tot 7 jaar lopen 350 meter, voor 8- tot 11-jarigen is de afstand 700 meter (eerste start om 13u45). Voor de eigenlijke kermisjogging (start om 14u30) is 2,6 km de minimumafstand, zijnde een kleinere ronde via de Smissenhoek, Ten Ede, Engelstraat en Ragestraat terug naar de Smissenhoek. De grotere omloop voor de 7 km- of 14 km-loop alsook voor de halve marathon (21 km) en de halve marathon estafette (met vier afzonderlijke klassementen) gaat via de Smissenhoek, Engelstraat, Ragestraat, Krassestraat, Stopweide, Korenbloemstraat, Rodestraat en Wijnhuizestraat terug naar de Smissenhoek. Deze wedstrijden starten gezamenlijk om 15 uur.

In deze straten of het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours, zal van 12 tot 18 uur parkeerverbod gelden alsook eenrichtingsverkeer (alleen toegelaten in de looprichting). De online inschrijvingen zijn op heden reeds afgesloten. Inschrijven kan wel nog ter plaatse. Voor de kidsrun bedraagt het deelnamegeld 3 euro, voor de halve marathon 10 euro (estafette 20 euro) en voor de andere afstanden 7 euro (Sporta-leden 6 euro). Na afloop mogen alle lopers deelnemen aan een gratis tombola met waardevolle prijzen. Ook zal iedereen bij teruggave van zijn/haar borstnummer een douchegel overhandigd krijgen.

X