Ex- voorzitter Hugo Van Hecke krijgt mooi eerbetoon van FCE Moortsele

‘Bedankt voor alles, Hugo’

De kersverse voorzitter van FCE Moortsele Frans Van Vlaenderen heeft na de derby FCE Moortsele — ESA Bottelare (gans de FCE entourage glunderde na de 4 — 2 zege) een mooi eerbetoon gebracht aan ex — voorzitter Hugo Van Hecke. De warme hommage deed hem zichtbaar deugd. De grootste voldoening voor zijn 15 — jarige inzet voor FC Moortsele? De enorme waardering voor zijn voorzitterschap, hij deed het met hart en ziel. Er klonk veel appreciatie voor zijn jarenlange inzet. Opmerkelijk zijn blijvende en aanstekelijke hoffelijkheid. In de feestrede werd herinnerd aan de inzet, de energie, de gedrevenheid en de onverbrekelijke band met voetbalclub FCE Moortsele. Namens het bestuur en de spelersgroep ontving Hugo Van Hecke een passend geschenk. Een mooie erkenning voor zijn jarenlang engagement.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Een afscheid is het niet, Hugo Van Hecke blijft gelukkig in het bestuur zetelen. Voorzitter Frans Van Vlaenderen had veel woorden van dank. ‘Je hebt jarenlang als kapitein van het schip de bestuursploeg geleid. Je deed dit met bravoure. FCE Moortsele werd mede dankzij u meer dan een ‘voetbalploegske’. De vereniging telt ongeveer 170 leden (waarvan zo’n 110 jeugdspelers! FCE Moortsele behoort hiermee tot de top 5 van actieve verenigingen in Oosterzele. Bovenop nog eens een twintigtal medewerkers/bestuursleden, sportieve begeleiders. Kortom zo’n 200 mensen zijn betrokken in de werking van FCE. Hugo, dank dat jij deze groep in de goede richting stuurde’, speechte de dynamische voorzitter Frans Van Vlaenderen. ‘Een dergelijke realisatie kan er alleen zijn door engagementen, inspraak, democratische beslissingen, en vooral sturing tot motivatie tot samenwerking die resulteerde in geslaagde activiteiten: de BBQ, het voetbaltornooi, bingo-avond, mosselfestijn. Ik druk daarom mijn grote bewondering uit voor jou en voor allen die zich belangloos inzetten om van onze familieploeg een begrip te maken. Merci.’, vervolgt Frans Van Vlaenderen.

‘Onze jeugd — om en rond Moortsele/Oosterzele, onder de leiding van Bo, krijgt de kans om zich sportief te ontwikkelen. Deze kansen moeten we met het jeugdbestuur blijven grijpen. We rekenen op de steun en het begrip van onze lokale overheid, we willen met hen de mogelijkheden onderzoeken. In Peru wordt een traditie in eer gehouden om een bedanking uit te drukken door 3 hoeden op te zetten en deze 1 per 1 af te nemen. Mijn eerste hoed neem ik af om Hugo te danken voor zijn 15 jaar inzet om de ploeg te leiden met ups en downs. Hugo je deed het. Mijn tweede hoed neem ik af voor de realisaties: de uitbreiding van de terreinen, dit gaf de mogelijkheid tot het uitbreiden van de jeugdwerking, de viering van 75 — jaar FCE Moortsele was d é kers op de taart. Mijn derde hoed neem ik af voor Marleen, die begripvol zijn engagement bleef steunen. We bedanken haar met een attentie. We zijn Hugo dankbaar dat hij met ons wil verder werken. Het voelt goed aan dat je ondersteuning blijft geven. Graag zet ik uw democratisch werk verder. Ik wil ook iedereen bedanken om ‘ons’ project in Moortsele ‘samen’ verder te zetten. Ook dank aan onze sponsors. De start van het seizoen is ingezet met werkzaamheden die te maken hebben met de interne werking, het op punt zetten van een aantal juridische aanpassingen, het aanleggen van terrein B, schilderwerken, opkuis terrein, vervanging nieuwe doelen,…Het maakt dat FCE Moortsele ook zijn plaats opeist in de gemeente. Hugo, in naam van ons allen, van harte dank’, besloot Frans Van Vlaenderen zijn opmerkelijke en warme speech.           Reporter 17