Munte, Guido Van Cauwenberge vangt de gouden muntebol.

Munte. Al voor de 42ste maal werd de septemberkermis in Munte afgesloten met de traditionele muntenbollenworp. Deze keer was Guido Van Cauwenberge uit de rustpoel  de gelukkige en ruilde het felbegeerde gouden kleinood in voor een mand vol lekkernijen, van snoep tot een fles jenever (tegen tandpijn) en een fotoboek een terugblik op Merelbeke . (DDL)

Dankzij het mooie weer was de kermis opnieuw een succes te noemen. De wielerwedstrijden leverde enkele mooie winnaars op: Roelandts Maarten won de dorpelingen-wedstrijd Cooman Gianni mag zich de nieuwe Leeuw van Munte noemen. Bij de elite zc won Hillen Michiel. Op zondag was er een deugddoende streekbierenwandeling. Er was ook een tentoonstelling in de Oude Pastorie, het kermis gebeuren door de jaren heen. In de namiddag was er een rommelmarkt, een optreden van de Koninklijke harmonie van Bottelare. Op het pleintje voor het ontmoetingscentrum trad de band Pur4Fun op. Ook Sophie die een paar jaar geleden mee deed met de voice zong enkele nummers tijdens de pauze.  Het kermisweekend werd op dinsdag afgesloten met een boogschieting op staande wip bij de Schuttersmaatschappij Ons Vermaak.

 

X