Onze eigen Sofie De Vuyst klaar voor het WK Wielrennen!

©Rudy Schietecatte

Vandaag maakt onze eigen Herzeelse Sofie De Vuyst zich op om haar droom waar te maken op het WK Wielrennen voor vrouwen in Yorkshire (UK).

Sofie De Vuyst stond zes keer op het podium van het Belgisch kampioenschap. In 2011 haalde ze zilver op het BK op de weg in Hooglede-Gits. In 2012 werd ze tweede in Lac d’eau d’heure op het BK tijdrijden en in 2013 werd De Vuyst derde op het BK op de weg in La Roche-en-Ardenne. Brons dat ze ook in de edities 2014, in Wielsbeke, en in 2015, in Tervuren, opnieuw haalde.

Begin 2017 was ze een tijd buiten strijd na een val in de Omloop van het Hageland, waarbij ze de ligamenten aan haar pols scheurde. Ze maakte haar wederoptreden in de Ardense klassiekers, maar kwam twee maanden later opnieuw ten val, ditmaal met haar tijdritfiets op training in voorbereiding op het BK tijdrijden. Ze liep hierbij enkele zware letsels op en moest noodgedwongen de rest van het jaar revalideren.

Ook dit seizoen is Sofie heel erg sterk bezig: zo won ze de Brabantse Pijl, werd ze achtste in de Omloop Het Nieuwsblad, zesde in Dwars door Vlaanderen en zestiende in de Ronde van Vlaanderen.

Vandaag is ze er helemaal klaar voor vertelt Sofie aan Sporza: “Ik ben nooit beter geweest dan nu en het parcours van dit WK ligt mij. Het is heel lastig, al van in de aanloop. Ik hoop dus dat we al met een uitgedunde groep aan de technische finale kunnen beginnen.”

Mee supporteren kan vanaf 13:30 uur op televisie ( één) of via de livestream op Sporza.be.

Go go go Sofie! Wij van NUUS geven je alvast vleugels!!

X