Zottegems zwem-goud en -zilver tijdens Belgisch Kampioenschap

De Zottegemse zwemclub First behaalde zeer goede resultaten tijdens het Belgische Kampioenschappen klein bad ( 25m) in Gent. De FIRST-zwemmers toonden zich en haalden liefst 14 individuele finales. Hoofdcoach Mathias Van Breusegem kan trots terugblikken op de schitterende resultaten van zwemclub First.

Iarre Lafort bevestigde zich goede vorm van In Aken waar hij het Belgisch record op de 50m rugslag verbeterde en werd opnieuw Belgisch kampioen op de 50m rugslag. Deze 50m finale was uniek voor First met maar liefst 3 First-zwemmers : Stijn Heuninck werd vierde op 3 honderdsten van brons en Kevin Guldentops werd 5de . En op de 100m rugslag haalde Iarre Lafort zilver. De 15-jarige Sander Talloen haalde op dit nummer reeds de finale , en verbeterde het Belgisch jeugdrecord; Ook op de 100m schoolslag verbeterde hij het Belgische jeugdrecord.

Noah Van Synghel werd knap 6de op de 400m wisselslag.

Maarten Heuninck haalde zilver op de 100m wisselslag en werd 5de op de 100m schoolslag en 6de op de 50m schoolslag.

Bij de meisjes haalde Margot Van Heghe 4 finales en zij haalde zilver op de 200m vlinderslag in een toptijd na een spannende tweestrijd. Zij werd ook 5de op de 50m en 100m vlinderslag. Op de 200m rugslag werd ze zesde.

Maar ook in de estafettes toonde First zich : De mixed estafetteploeg werd 2de op de 4x 50m wisselslag ( met Iarre Lafort; Maarten Heuninck , Margot Van Heghe en Lisa Van Cauwenberghe ) op slechts 30 honderdsten van het ongenaakbare Brabo.  Op de 4x 50m vrije slag strandden ze op de 4de plaats.

De jongens-estafetteploeg werd schitterend tweede in een prachttijd op de 4x 50m vrije slag , met Sander Talloen, Kevin Guldentops, Iarre Lafort en Maarten Heuninck

De meisjes-estafetteploeg werd 5de op de 4x 50m wisselslag , met Charlot Talloen, Benthe-Marie Raemdonck, Margot Van Heghe en Lisa Van Cauwenberghe.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X