Stad Zottegem geeft vzw Zottegem Winkelcentrum financi ële en logistieke steun in ruil voor bruisend winkelcentrum

De stad Zottegem heeft een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar getekend met vzw Zottegem Winkelcentrum. In ruil voor   10.000 euro per jaar en logistieke steun engageert vzw Zottegem Winkelcentrum zich om van het centrum van Zottegem een bruisende en levendige aantrekkingspool te maken.

“Na een reeks constructieve onderhandelingen met alle bestuurders van VZW Zottegem Winkelcentrum ben ik zeer verheugd dat we erin geslaagd zijn om een samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaar af te sluiten”, aldus schepen van Middenstand Evelien De Both (N-VA). “Deze overeenkomst houdt in dat er financi ële en logistieke steun zal verleend worden aan de VZW. Op die manier kan de VZW in samenwerking met het Stadsbestuur inzetten op nog meer beleving in ons centrum. Het centrum is immers de ontmoetingsplaats bij uitstek van onze Zottegemse samenleving. We willen dan ook focussen op een bruisend stadscentrum, waarbij de rol van de lokale handelaars niet onderschat kan worden. We hebben beide hetzelfde doel en het lijkt me dan ook maar logisch dat we de handen in elkaar slaan om van ons centrum een levendige en bruisende aantrekkingspool te maken.”

“Sinds het aantreden van het nieuwe bestuur is hierover uitgebreid gedebatteerd”, aldus een tevreden bestuursploeg van  VZW Winkelcentrum. “We zijn enthousiast dat schepen van middenstand Evelien De Both vertrouwen in ons stelt. Dankzij de samenwerking met de stad hopen wij al van al onze activiteiten een bijzondere beleving te maken. In 2020 staat er dan ook al heel wat op stapel: er wordt een splinternieuwe editie van ons magazine uitgebracht, er zijn de traditionele voor- en najaarsopendeurdagen, alsook de eindejaarsshoppingdagen en -actie zullen opnieuw georganiseerd worden. Ter gelegenheid van de braderij komt bovendien ook een 2de editie van Zottegem Leeft!”