Voetbalmatch stopgezet na tirade racistische uitspraken

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen FCE Moortsele en FC Smetlede in 3de provinciale op zondag, werden enkele spelers geconfronteerd met een resem racistische uitspraken.  Voornamelijk Attilay Emeksiz, een speler van Turkse origine kreeg het zwaar te verduren.  

‘We merkten op dat gedurende de tweede periode de spreekkoren en verwijten van het thuispubliek scherper en scherper werden, op het gênante toe. Tien minuten voor het einde werd het echter ontoelaatbaar. Toen onze speler, Attilay Emeksiz, het verwijt van onder andere ‘FC Taliban’ herhaaldelijk naar het hoofd geslingerd kreeg, liep diens emmer over en staakte hij de wedstrijd. De spelleider, Jeroen Claes, had de opmerkingen ook opgevangen en staakte meer dan terecht de wedstrijd. Onze speler Emeksiz was compleet onder de indruk van de ontoelaatbare uitspattingen van het publiek en kon niet meer verder. Onze ploeg besliste de speler te ondersteunen en weigerde de wedstrijd uit te spelen.’

FCE Moortsele doet een oproep naar de voetbalbond: ‘De Pro League en bij uitbreiding de Koninklijke Belgische Voetbalbond, UEFA, FIFA en alle andere voetbalorganisaties verspreidden net dit weekend heel sterke en knappe boodschappen. De Pro League verzond deze week naar alle eersteklassers een sterke boodschap en oproep tot nultolerantie. Het voetbal is voor iedereen, racisme is ontoelaatbaar. Het is tijd om de daad bij het woord te voeren. Iedereen moet zich actief engageren om dit soort problematiek uit alle stadions te weren. Deze hebben helemaal geen plaats op en naast de voetbalvelden, op welk niveau dan ook.’