Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Waar bleef VGO met zijn ambitie?

‘Voorwaarts Gijzel Oosterzele 2 - SV Zaffelare 4’

Voor eigen publiek vier doelpunten slikken. Waar bleef Voorwaarts Gijzel Oosterzele met zijn ambitie? Vooral omdat de spelers op de vorige speeldag tegen KV Sint — Gillis bewezen goed voetbal te kunnen brengen. Na die verdiende zege in Sint — Gillis keek men uit naar de confrontatie met SV Zaffelare, 14 de met 12 punten. Maar de partij is uitgedraaid op een regelrechte sisser. Gans de VGO — entourage was terecht zwaar ontgoocheld na de 2 — 4 nederlaag. Bij de rust stond VGO al 1 — 4 achter. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

SV Zaffelare voetbalde van meet af aan met meer gedrevenheid en klom na 10 minuten op voorsprong via ‘man van de match’ Simon Baeyens. De topscorer van SV Zaffelare nam voor de rust de vier doelpunten voor zijn rekening. Even was er hoop, na een kwartier spel bracht Michiel Desramault de thuisploeg langszij. Maar verder bracht VGO er niets van terecht. Simon Baeyens kon eigenlijk gemakkelijk na de gelijkmaker zijn tweede, derde en vierde doelpunt tegen de netten jagen. Als je zo slecht staat te verdedigen vraag je erom. Voorwaarts Gijzel Oosterzele vond maar geen antwoord en kon echt geen vuist maken. Van al het positieve tegen YBSK Beveren (0 — 0) en Sint — Gillis (0 — 2) van de voorbije weken schoot niets over. De VGO – fans bleven zich ergeren aan de hopeloze passes die werden verstuurd. Zo weinig overzicht, zo weinig vuur ook (onbegrijpelijk), VGO onwaardig. Bij de rust al, game al over voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele.
Michiel Desraumault scoort tweemaal
Michiel Desraumault

In de tweede helft bleef SV Zaffelare zijn riante 1 — 4 voorsprong met man en macht verdedigen. Het loerde nog enkel op de counter. Voorwaarts Gijzel Oosterzele geraakte toch één maal door de versterkte verdediging van SV. Ruim twintig minuten voor tijd zet de sterk spelende Michiel Desraumault   de 2 — 4 op het bord. Michiel, een van de weinigen op niveau en een groot hart voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Het zwoegend SV Zaffelare bleef stand houden. Met academisch voetbal? Neen. Met veel inzet? Ja. We zagen bij VGO nog een aantal spelers die wel op niveau waren, zo viel ons de hardwerkende Bruno Notebaert op. Bij de rust eigenlijk hing VGO al knock — out in de touwen. Pijnlijk verslagen door een bijzonder effici ënt spelende Simon Baeyens (4 goals).   VGO cre ëerde sporadisch nog kansjes, we zien nog pogingen van Jasper De Graeuwe en Simon De Vroe, maar VGO bleef te traag voetballen. VGO geraakte gans de wedstrijd maar niet onder stoom en bleef moeite hebben om een deftige aanval in mekaar te knutselen. Het bescheiden SV Zaffelare speelde verbetener, was agressiever, effici ënter en VGO raakte gefrustreerd.

Bruno Notebaert

SV Zaffelare boekte een verdiende zege en totaliseert nu 15 punten.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele moet deze dreun nu collectief verwerken en zich serieus klaarstomen voor de twee uitwedstrijden op rij: KFC Vrasene (3 de, 24 punten) en Sp. Waasmunter (10 de, 18 pt). VGO zal in deze twee wedstrijden voor de winterstop strijdvaardiger moeten uitpakken. VGO wil revanche nemen voor de pijnlijke uitschuiver die het maakte tegen SV Zaffelare.         Reporter 17