De Leefschool organiseert ‘warmathon’

‘Leerlingen tonen groot hart voor het Kinderkankerfonds’

Op vrijdag 13 december organiseert de Leefschool voor het tweede jaar op rij ‘Loop ze warm’. De activiteit kadert in de ‘Warmste Week’. De opbrengst van ‘Loop ze warm’ wordt geschonken aan het Kinderkankerfonds, een warm doel dat door de kinderen zelf werd uitgekozen. (Reporter 17, affiche Leefschool)

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting werd vorig jaar door vrijwillige ouders over het schoolterrein een Finse piste aangelegd. Zo kunnen de leerlingen én hun leerkracht hun dagelijkse mijl op een knievriendelijke ondergrond lopen. Tijdens ‘Loop ze warm’ lopen ze met zijn allen – groot en klein — zoveel mogelijk rondjes op de Finse piste en dit voor het goede doel.
Het wordt een fee ëriek verlicht hindernissenparcours over het terrein, door de schoolgebouwen en langs de gezelligste warme bar van het dorp. Alle leerlingen, van de jongste kleuters tot de zesdeklassers, voorzien iets lekkers om via de verkoop in hun standjes zoveel mogelijk geld in te zamelen. ‘Voor ‘Loop ze warm’ kunnen we op enkele gulle sponsors rekenen: Carrefour Scheldewindeke, De patisson, Plantenkwekerij Kris De Backer, Aveve Scheldewindeke, Inex’, glimt directrice Martine Vande Moortele. Van 16 u tot 18 u vindt de ‘Latenight Obstacle Run’ plaats. Nadien wordt afgesloten met de warme vurige tongen van een echte vuurspuwer.     Reporter 17