Balegem veldrijden en Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen

Spektakel verzekerd in de ‘kuil van Balegem

Zondag werd in Balegem de traditionele kerstcross verreden, een klassieker in het circuit van de B-crossen. Ex beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herreweghe, geruggensteund door Starttijden: 11 u (masters B & masters C en D), 12 u (amateurs & masters A), 13 u (nieuwelingen), 14 u (junioren), 15 u (beloften & elite zonder contract). een dynamisch Wielercomit é Berg, organiseerde het provinciaal kampioenschap in Balegem.

Nieuwelingen 1de jaar 13 uur
DEELNEMERS: 28 IOPGEVERS: 0 I AFSTAND: 7.8KM I TIJD: 30 ‘ 31 ”
1 GREIJUS PAUL
2 DOCKX GILLES
3 MAERTENS YORAN
4 DUFLO RUNE
5 BACKSTEUT JANE

Nieuwelingen 2de jaar 13 uur
DEELNEMERS: 25 OPGEVERS:   AFSTAND: 7.8KM TIJD: 28 ’46”

Renzo Geurs grijpt de provinciale trui van Oost-Vlaanderen in Balegem
De manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Balegem was tevens ook het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen. Bij de junioren ging de zege en de trui naar Renzo Geurs.”Ik startte goed en kon mij goed vooraan houden de eerste 2 ronden. De 3e ronde kende ik een mindere ronde en viel ik 2 plekken terug. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles weer samen en reden ik, Elio Clarysse en Senne D’Hollander voor de overwinning. Halverwege de laatste ronde demarreerde ik en kreeg ik een kloof van 10 seconden. Deze heb ik kunnen volhouden tot op de streep. Ik ben zeer blij dat ik heb kunnen winnen.

Berne Vankeirbilck solo naar de zege in Balegem
Robin Alderweireld, Berne Vankeirbilck en Thibaut De Smet waren gisteren in Balegem de drie smaakmakers van de wedstrijd bij de U23/ezc. Het trio was aan elkaar gewaagd want tijdens de wedstrijd konden ze allemaal is wegrijden van de anderen met een kleine voorsprong. Uiteindelijk kon Berne Vankeirbilck zich afscheiden van zijn 2 kompanen en finishen met een voorsprong van een 20-tal seconden op Robin en Thibaut, die tweede en derde werden.