Mogelijks binnenkort een pop-up bar op de site Den Bleek.


Geraardsbergen. Het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ heeft bij de bevoegde diensten van de stad Geraardsbergen een aanvraag ingediend om vanaf de lente van dit jaar een pop-up bar op de site van Den Bleek te openen. Woordvoerster Marleen Francq: ‘Bezoekers zullen niet enkel een drankje kunnen aanschaffen, maar zullen ook kunnen genieten van socioculturele en sportieve activiteiten.’

Pop-up bar
Het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ heeft bij de bevoegde diensten van de stad Geraardsbergen een aanvraag ingediend om vanaf de lente van dit jaar een pop-up bar op de site van Den Bleek te openen.

‘Het idee van een pop-up bar is langzaam gegroeid. Actievoerders klampten ons vast met de vraag om op de site van Den Bleek op zijn minst een cafetaria te openen. Gezien het grote belang van de participatie van de burger kunnen we deze vraag onmogelijk negeren. Een pop-up bar beantwoordt perfect aan deze vraag’, aldus woordvoerster Marleen Francq.

Volgens het actiecomit é kan de pop-up bar uitgroeien tot een place to be voor jong en oud. Marleen Francq: ‘Bezoekers zullen niet enkel een drankje kunnen aanschaffen, maar zullen ook kunnen genieten van socioculturele en sportieve activiteiten. Het doelpubliek vormt de inwoner van Geraardsbergen, maar ook de toevallige voorbijganger, de fietser, de wandelaar…’

Tal van activiteiten…
‘Het wordt een bar aan de Dender, met allures van een strandbar, waar ook wordt gedacht aan optredens van lokale muzikanten, een openluchtcinema en natuurlijk ook ernstige zaken, zoals een klassiek aperitiefconcert afgewisseld met gedichtenvoordrachten, want er is genoeg talent in eigen streek.’

Het verzoek wordt momenteel door de bevoegde stadsdiensten onderzocht. Het actiecomit é hoopt spoedig groen licht te krijgen, zodat met de voorbereidingen snel kunnen worden aangevat.

Julien Borremans