Simali acteurs Het streepje.

Toneelvereniging SiMaLi trekt een streepje.

Generale repetitie “Het Streepje” afgesloten met daverend applaus.

De kop is eraf

Op donderdag 9 januari heerste er een gezellige drukte in OC De Lier. Met hier en daar een vleugje zenuwachtigheid want de generale repetitie van “Het streepje”, een komedie in twee delen door Luc Kerkhofs, stond op het programma.

Het stuk

Leon Cannaerts, een duivenmelker en van beroep dopper, wordt door zijn strenge vrouw al jaren kinderlijk behandeld. Hij is een dromer en als hobby werkt hij aan een uitvinding die hem, naar hij meent, ooit “rijk” zal maken. Hij is steeds vergezeld van zijn vriend en buurman Julien. Een neus- en oorpeuteraar en even grote fantast als Leon. Julien zou niets liever doen dan op eigen kracht vliegen.

Op een dag, wordt de opstapeling van misverstanden Leon’s vrouw echt te veel en ze gooit hem buiten. Op hetzelfde moment overkomt Julien hetzelfde.

Beide vrienden trekken in bij de duiven van Leon. Hun jarenlange opgekropte levenslust bloeit plots open. Het koertje wordt uiteindelijk door een streepje verdeeld in twee delen. Leon richt een clubje op en werft leden. Steeds meer en meer, al dan niet toevallige passanten trekken bij Leon en zijn duiven in … tot zijn duivenhok overbevolkt raakt!

Dit alles leidt natuurlijk tot de meest absurde en hilarische situaties. Situaties die ik niet kan beschrijven doch die je zelf moet gaan meebeleven.

Spelers en regie

Jurgen Van De Maele, Carine D’Hose, Tom Boone, Frederick Van Eeckhout, St éphan Van Audenhove, Els Heremans, Sara Boone, Senne Van Audenhove en Marion Van der Stockt geven het beste van zichzelf en zetten allen ijzersterk levendige karakters neer. Dit onder de kundige regie van Christiaan Bosman.

Voorstellingen

Zaterdag 11 januari 2020 om 20u00

Zondag 12 januari 2020 om 18u00

Vrijdag 17 januari 2020 om 20u30

Zaterdag 18 januari 2020 om 20u00

Zondag 19 januari 2020 om 18u00

Vrijdag 24 januari 2020 om 20u30

Zaterdag 25 januari 2020 om 20u00

Er zijn nog enkele plaatsen vrij op zaterdag 11/1, zondag 12/1, vrijdag 17/1, zondag 19/1 en vrijdag 24/1/2020.

Kaarten bestellen kan telefonisch op het nummer 0496/04 68 05

reclamebord Het streepje op het plein van Sesjans.