Merelbekenaar Pieter Verstraete (36) verkozen in het nationaal partijbestuur van Groen.

Gisterenvoormiddag was Pieter Verstraete voor de eerste keer aanwezig op het nationaal partijbestuur van Groen

Verstraete was vijf jaar lang voorzitter van Groen Merelbeke en zetelt sinds 2019 als gemeenteraadslid. Hij werd vorige week vrijdag 10 januari op het provinciaal ledencongres van Groen Oost-Vlaanderen verkozen tot lid van het nationaal partijbestuur. “Uiteraard ben ik blij met de steun voor dit mandaat”, geeft Pieter toe. “Elke provincie mag slechts één bestuurslid afvaardigen dus het is erop of eronder. Mijn professionele en politieke ervaring stel ik ten dienste van de partij voor een sociale en duurzame toekomst voor iedereen”. Pieter ruilde na 12 jaar zijn carrière als zelfstandig architect in voor de politiek. Als kabinetsmedewerker van Riet Gillis, de eerste Groen gedeputeerde in Oost-Vlaanderen, stippelt hij mee het beleid uit in onze provincie. Met Stefaan Van Hecke, federaal parlementslid in de Kamer, vaardigt Groen Merelbeke zijn 2e mandataris af naar Brussel