25ste reunie Ere VRV/CRV medewerkers werd mooi succes

Vriendschap staat hoog in het vaandel

Hartverwarmend. Zo kan men in één woord het reüniefeest van de Ere VRV / CRV —ers omschrijven. Op maandag 20 januari verzamelden om precies te zijn 64 ex — bestuursleden en medewerkers van VRV / CRV voor de 25 ste bijeenkomst, de ‘zilveren’ — reünie. Velen zullen zich het feest in De Rots, Marktplein in Scheldewindeke nog lang heugen. Iedereen was blij om elkaar terug te zien. Men sprak met veel lof over de reünie. Vijfentwintig jaar geleden in januari 1996 kwam men voor het eerst samen. Een kwarteeuw later staat vriendschap nog altijd hoog in het vaandel. Het was vrij duidelijk dat de collega’s van destijds een aangename dag te wachten stond. Het bleek alweer eens de ideale gelegenheid om de tijd van weleer samen te gedenken, urenlang herinneringen op te halen, anekdotes te vertellen. Met nostalgie terugblikken op vervlogen tijden. Een hartelijke sfeer. Met veel verfijning werden de deelnemers aan het reüniefeest culinair verwend door traiteur Ginstberg uit Scheldewindeke. Er werden hapjes, tomatensoep op grootmoeders wijze, steak, frietjes, koude en warme groenten en gebak geserveerd. Een dikke proficiat aan het team van traiteur Ginstberg, dat al 25 jaar op rij verfijnde gerechten cre ëert.
‘We kijken al uit naar de volgende reünie’, klonk het eensgezind bij het nog kwieke gezelschap. (Reporter 17, foto’s jpfack, DDL)

Met schitterende speeches van Hugo Verstraeten (die een intens moment vroeg voor de overleden collega’s ) en Peter Vercauteren,
een receptie, dranken, een uitgebreid eetfestijn, groepsfoto (iedereen kreeg na afloop van het feest een afdruk mee), een mooie attentie, en veel enthousiaste feestvierders werd de 25 ste reünie in een feestelijk jasje gestopt.

Een stuk geschiedenis
Van 1973 tot 2015 was het opfokcentrum uitgegroeid tot de genenbank van Vlaanderen en het Kennis- en Datacentrum van de ganse vee verbetering .Sinds de eeuwwisseling is VRV (Vlaamse Rundveeteeltvereniging) voor 20% mede-eigenaar van de holding BV CRV naar Nederlands Recht. De BV CRV is één van de allergrootste spelers in de rundveeverbeteringswereld van vandaag. Het was een goede investering. Het geld van de Vlaamse veehouders (met steun van de Vlaamse overheid en de provinciale landbouwdiensten) werd goed benut. Vandaag kunnen de melkvee en vleesveehouders in Vlaanderen genieten van de top know how die aanwezig is en operationeel dagelijks een fantastisch economisch en ecologisch hulpmiddel is voor de veehouders en hun omgeving. Zo investeert CRV momenteel zeer zwaar in de verdere uitbouw van het optimaal benutten van de genetische merkers, waardoor het potentieel dat noodzakelijk is versneld en met minder dieren kan bekomen worden, of goed voor het milieu, hand in hand met het economisch rendement van CRV en haar leden. Vanaf 1996, aansluitend bij één van de grootste reorganisaties in het bestaan van de Vlaamse runveeteeltverenigingen (fusie van meer dan 10 vzw’s verspreid in Vlaanderen, die samengebracht werd onder die ene vzw VRV in 1993), werd een groep van “ere VRV- ers” opgericht , zowel voor gewezen en uitgetreden bestuurders (veehouders) als voor de medewerkers. Er waren toen op amper twee jaren tijd van in totaal meer dan 400 medewerkers, meer dan 100 medewerkers vrijwillig overgestapt naar een ander bedrijf en meer dan 80 stapten in een toegankelijke brugpensioenregeling. Uit respect voor de vele jaren inzet en het uitvoeren van hun werk met passie voor de sector en het werk , werd die groep “Ere VRV-ers” in het leven geroepen. Hugo Verstraeten, die toen de mede-uitvoerder was van de reorganisatie was de bedenker van het concept. Hij kon voor het “voorzitterschap” van dit vriendengroepje rekenen op één van zijn naaste medewerkers: Christiaan Van Hyfte van Waarschoot. Enkele jaren terug, sinds Hugo zelf een stap terugzette uit de organisatie , nam Hugo die taak van voorzitter over. Hij kreeg nog veel steun achter de schermen van Christiaan, die ondanks wat ouderdomskwaaltjes nog steeds zeer gedreven mee uitwerking geeft aan onder andere de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. In de zomermaanden is er altijd een fiets/wandel uitstap gekoppeld aan onder andere een bedrijfsbezoek in de regio Vlaanderen. Peter Vercauteren, gedelegeerd bestuurder van CRV Vlaanderen — de opvolger van Hugo Verstraeten – was eveneens in zijn nopjes. ‘Het is goed om nog steeds het wederzijds respect van werkgever en gewezen medewerkers te mogen ervaren. Peter geeft jaarlijks een update van de lopende activiteiten en CRV ondersteunt deze jaarlijkse bijeenkomst met het dragen van gedeelde lasten. Voorzitter lokale economie Hugo Verstraeten had woorden van lof voor Jo Steurbaut en zijn team voor het prima verzorgd feestmaal. Dit keer al voor de 25 ste keer. De gemiddelde leeftijd van de groep stijgt, maar het enthousiasme vermindert geenszins.

Actueel is het bureel voor Vlaanderen van CRV gevestigd in Sint — Denijs – Westrem. De gebouwen worden in de komende korte tijd via het Ministerie van Landbouw van de Vlaamse overheid verkocht. Samen met vele anderen is iedereen benieuwd wat de toekomstige bestemming van de gewezen VRV – hoofdzetel wordt. Reporter 17